Data centri 2024

Antikonferencija NSND drugi put u Beogradu

PCPress.rs Image
Grupna fotka sa NSND 08 u Splitu

Poslednjeg vikenda u maju, 29. i 30. od 11 časova, u Beogradu će biti održana antikonferencija Ništa se neće dogoditi (NSND). Mesto održavanja je galerija O3one, a ovo je 14. NSND u poslednje 3 godine i drugi koji se održava u Beogradu. Kao i prethodnih godina, okupiće geekove iz zemalja Ex-Yu prostora.

Za vas koji ne znate šta je NSND, UPOZORENJE, ovo nije konferencija na kakve ste navikli. NSND okuplja ljude zainteresovane za tehnologiju, geek kulturu i slobodnu razmenu znanja i informacija i organizacija događaja je u tom duhu. Za razliku od ostalih konferencija gde u startu imamo podelu na predavače i slušaoce, ovde stvari funkcionišu malo drugačije.

Plan i program se pravi na licu mesta, prvog dana konferencije, u zavisnosti od interesovanja i želja prisutnih. Svaki učesnik je slobodan da predloži temu koju bi želeo da predstavi ili o kojoj bi želeo nešto da čuje a zatim se javnim glasanjem biraju najinteresantnije teme i pravi raspored.

Ovo znači da se do samog početka konferencije ne zna ni ko će pričati, ni o čemu će se govoriti, čak ni kada će biti pauza za rucak. Ipak, jedno ime je poznato: na NSND-u će se pojaviti Voja Antonić, čovek koji je napravio čuveni računar Galaksija.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Hakeri iz Kambodže držali u zarobljeništvu 250 ljudi
SBB

Tagovi: , , , ,