BIZIT plus

AOC najavio 4K gejming monitor s osvežavanjem od 144 Hz i odzivom od 1 ms

AOC je predstavio gejmerski display dimenzije 71 cm (28”) iz već dobro poznate linije G2 koji vrhunski kombinuje rezoluciju 4K i brzinu osveživanja od 144 Hz. Dizajniran za PC gejmere koji traže najbolje i najnovije u tehnologiji, display U28G2XU spaja detalje i žive boje zahvaljujući IPS panelu s kristalno čistom 4K (UHD) rezolucijom.

PCPress.rs Image

Sa svojom neverovatnom brzinom osveživanja od 144 Hz i s vremenom odaziva od 1 ms GtG, osigurava brz i tečan feedback, što igračima omogućava brzu reakciju. U28G2XU nudi kompatibilnost za AMD FreeSync Premium i Nvidia G-Sync, kao i sertifikat VESA DisplayHDR 400, što omogućava dinamiku koja oduzima dah. AOC U28G2XU biće dostupan od avgusta 2021. po maloprodajnoj ceni od 85.689 dinara.

New age

S nužnom GPU snagom koja je sada dostupna na tržištu, PC igre u 4K rezoluciji i visokim brzinama osveživanja sada su dostupne široj publici. Što se tiče kompetitivnih igara, brzina osveživanja od 144 Hz već je postala standard, stoga igrači mogu odmah reagovati. U višim rezolucijama poput 4K gejmeri će ceniti to kako vizuelnu tačnost na određenim naslovima postaje gotovo nemoguće razaznati od stvarnosti.

Pročitajte i:  AGON by AOC – elegantna G4 serija dodaje QHD model

PCPress.rs Image

Za gejmere koji se ne žele ograničavati na posebne žanrove, monitor s 4K rezolucijom i brzinom osveživanja od 144 Hz možda je najbolja kombinacija karakteristika PC-ja koje je gejmerska scena ikada videla.

S 4K rezolucijom RTS gejmeri mogu videti više od svoje igre te mogu preciznije isplanirati svoje strategije. U RPG i akcijskim igrama slike i teksture, neonski osvetljene ulice, pogledi koji oduzimaju dah i sjajne metalne armature nalik su stvarnom životu. Takav bogat sadržaj može se prikazati s neverovatnom brzinom osveživanja od 144 Hz i bez ikakvog zastajkivanja, zahvaljujući vremenu odaziva od 1 ms GtG, što osjećaj uključenosti i povezanosti dovodi na drugi nivo. Danas, s naprednim GPU tehnologijama poput DLSS-a, koji ostvaruje više od 60 slika u sekundi s 4K tehnologijom, za najbolje korišćenje PC-ja AOC U28G2XU bez sumnje nema konkurenciju.

Senzacionalne karakteristike

AOC U28G2XU dijagonale 71 cm (28”) dolazi sa suptilnim crvenim detaljima, kao i s trostranim dizajnom bez ivica. Opremljen je IPS panelom u svojoj matičnoj 4K rezoluciji koja podršku dobija iz dvostrukog DisplayPort (1.4) utora, dok dva HDMI 2.0 utora podržavaju 4K @ 60 Hz. Dok je U28G2XU dizajniran za PC gejming scenu, nove generacije igraćih konzola mogu biti korišćene s brzinom osveživanja od 120 Hz, kao i QHD rezolucija preko HDMI 2.0 konektora.

Pročitajte i:  Potpuno proizvedena u Kini - prva gaming PC matična ploča

PCPress.rs Image

Zahvaljujući tehnologiji IPS panela, monitor nudi uglove gledanja 178/178°, kao i širok spektar boja (98,8 % DCI-P3 pokrivenost). Osvetljenje modela U28G2XU merena je u 370 nita, a njegov kontrast iznosi 1000:1. Sertifikat VESA DisplayHDR 400 takođe osigurava dinamične eksplozije osvetljenja kao i tamne uglove.

Gejmeri ovih dana sve više multitaskajugejming, interakcija s drugim igračima, popraćena livesteamom i komentarisanjem sadržaja. U takvim slučajevima, ali i za mnogo više, ovaj model podržava način rada Picture-by-Picture, tako da dva izvora slike mogu biti reprodukovana jedan pored drugog na ekranu.

Za svakodnevnu fleksibilnost ovog AOC-ova modela i njegov potencijal za rad od kuće zaslužan je ugrađeni 4-port USB 3.2, koji izuzetno olakšava spajanje perifernih uređaja poput tastature, mikrofona i web-kamere, osigurava radni sto bez nereda. Monitor je opremljen sa dva 3 W zvučnika, dok izlaz za slušalice može biti iskorišćen za eksterne slušalice, poput najnovijih AOC-ovih GH200.

Kako bismo se pobrinuli za sve potrebe gejmera kad je reč o ergonomskom korišćenju uređaja, U28G2XU-ov stalak može prilagoditi visinu (130 mm) te nudi širok raspon nagiba (-5/21.5°), koji je takođe i okretan (-32/32°). Takođe, dolazi s postoljem VESA 100 mm za pričvršćivanje displaya za ruku monitora. A kada se gejming session produži do kasno u noć, način rada LowBlue Light smanjuje potencijalno štetne plave talase, dok tehnologija FlickerFree eliminiše pozadinsko treperenje.

Pročitajte i:  Novi 32-inčni 4K pametni monitor kompanije LG ima ugrađene Netflix i Google Calendar funkcije 

PCPress.rs Image

Kao i ostatak AOC-ove linije G2, AOC U28G2XU takođe podržava šest gejming načina rada, kao što su Dial Point, Game Colour (saturacija boja) i Shadow Control, tako da igrači uistinu dobiju maksimum iz svojih igara i na kraju pobede protivnika.

Cena i dostupnost

AOC U28G2XU biće dostupan od avgusta 2021. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 85.689 dinara.

Facebook komentari: