BIZIT plus

Kako se koristi FaceTime na Androidu?

Apple voli da svoje aplikacije čini ekskluzivnim za iPhone i iPad kako bi odvratio korisnike od prelaska na Android. Zbog toga Apple nikada nije doveo iMessage na Android, na primer. Sa iOS-om 15, Apple će se malo opustiti u vezi sa ovom politikom: korisnici FaceTime-a moći će da koriste video čet sa prijateljima ili porodicom na Android telefonima, Windows računarima ili zaista na bilo kom uređaju sa funkcionalnim browserom.

PCPress.rs Image

FaceTime i na Windowsu

Uz end-to-end enkripciju, nova aplikacija FaceTime na iOS 15 podržava SharePlay, što znači da korisnici mogu da dele muziku, video zapise, linkove i druge medije sa svima ostalima u pozivu. Ne mislimo da će Android korisnici moći da pristupe Appleovim aplikacijama putem FaceTime-a, ali aplikacije nezavisnih proizvođača hipotetički bi trebalo da budu upotrebljive.

Ako ne posedujete iPhone, ne možete da započnete FaceTime poziv. Evo kako će funkcionisati novi sistem povezivanja FaceTime kada preuzmete iOS 15 ili iOS 15 beta. Da biste delili vezu putem FaceTime-a, morate imati instaliran iOS 15 ili iPadOS 15. Ako ga još nemate, možete da proverite da li je vaš iPhone ili iPad kompatibilan sa iOS 15. Za sada je dostupna samo beta verzija, ali Apple bi trebalo da objavi javnu beta verziju sa novom aplikacijom FaceTime u julu. Kada se to reši, otvorite FaceTime.

Pročitajte i:  Apple WWDC 2024 zakazan za 10. jun

Korak po korak

Odmah na vrhu aplikacije trebalo bi da vidite Create Link. Kliknite na to i pojaviće se podmeni sa sledećim opcijama: Add name: Dajte linku prepoznatljivo ime poput Chat vith Mama ili sastanak u 9:00, tako da ljudi znaju da je pravi. Share destinations: Videćete predložene opcije gde biste mogli da pošaljetelink, uključujući Apple Messages, AirDrop, Mail ili druge aplikacije za razmenu poruka kao što je WhatsApp. Copy link: Ako link želite da delite ručno sa više ljudi, ovo će dodati link u clipboard telefona. Sa samo nekoliko dodira možete da delite linksa svima koje odaberete. Prilično je jednostavno!

Kako se koristi FaceTime na Android-u ili Windows-u? Kada vam voljena osoba, vaš prijatelj ili kolega, koji poseduje iPhone, pošalje FaceTime link, dodirnite je. Odvešće vas do vašeg podrazumevanog browsera, gde ćete morati da unesete svoje ime da biste se pridružili konverzaciji. Ukucajte svoje ime i pritisnite Continue i tako ćete se pridružiti FaceTime pozivu! Videćete opcije za isključivanje zvuka, hide video, prebacivanje između rear i selfie cams, ili Leave call. Nećete videti iste opcije kao domaćin na njihovom iPhone-u ili iPad-u, ali dovoljno da usluga postane funkcionalna na vašem uređaju.

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

Izvor: Techradar

Facebook komentari: