PC Press - konkurs

Jeftinije igre: Valve protiv VPN zloupotreba

Od kada je Valve počeo da na Steamu prodaje igre po različitim cenama, korisnici su pronašli način da to zloupotrebljavaju. Naime, cene igara se razlikuju u odnosu na deo sveta u kojem gejmer živi, pa su oni iz skupljih regiona potražili VPN rešenja.

PCPress.rs Image

Jasno je da Valve zna sve trikove, te se već neko vreme radi na sprečavanju VPN zloupotreba. Tako je poslednja u nizu promena ona koja ograničava koliko puta neki korisnik može da promeni zemlju na koju je nalog registrovan. To znači da lokacija sada može da se izmeni samo jednom u tri meseca, što već staje na put zloupotrebama.

PCPress.rs Image

Cene igara se bitno razlikuju, pa su na primer u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi visoke, dok su u Africi značajno niže. Zbog toga su igrači počeli da traže rešenja, a Valve mere protiv tih “prečica”. Pre godinu dana je donesena odluka da igrači mogu da plaćaju samo kreditnim karticama koje su registrovane u zemlji na koju se vodi profil (u Poljskoj ne može da se plaća američkim karticama), a sada se ide još dalje, pa se očekuje da nova ograničenja smanje broj zloupotreba.

Pročitajte i:  Pogled s litice: Ljute koze stižu u Minecraft

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
5G i IoT - specijalno izdanje

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.