AOC predstavio gejming monitor od (skoro) tri hiljade evra

AOC je predstavio AGON AG353UCG, vrhunski monitor koji je deo AGON 3 serije nove generacije. AG353UCG zadovoljava sve igračke potrebe: brzina osvežavanja od 200 Hz, 2 ms GtG, malo ulazno zastajkivanje za najbolju vizuelnu povratnu informaciju bez primetnog zamućenja. Njegova izvorna rezolucija je 3440 x 1440 UWQHD (21: 9), u kombinaciji sa zakrivljenošću od 1800R.

PCPress.rs ImageAOC-ov najbrži i najširi AG353UCG: futuristički dizajn zadovoljava najsavremeniju tehnologiju 

Vizuelni materijali AG353UCG pojavljuju se zahvaljujući Quantum Dot tehnologiji, vršnim osvetljenjem od 1000 nita s VESA DisplayHDR 1000, kontrastom 2500: 1 i 90% DCI-P3 pokrivenosti. Konačno, monitor podržava Nvidia G-Sync Ultimate, nudeći HDR s 1000 nita osvetljenja, istovremeni eliminišući kidnje i zastajkivanje slike i smanjuje latenciju.

Elegantni, futuristički dizajn spreman za takmičenje

Monitor je nasledio dizajn bez okvira s tri strane, RGB rasvetu u obliku prstena na zadnjoj strani i postolje u obliku crvenog slova V od prethodnika AG273QCG, koji je osvojio nagradu “Red Dot Design Award 2018”.S crvenim i crnim naglascima, stalak prilagodljive visine u obliku slova  moderan je i kompaktan, a ujedno i čvrst i ostavlja dovoljno prostora na stolu.

Pročitajte i:  Prvi put kod nas: ASUS ProArt kreativni skup

Visina je slična 16: 9 ekranima od 28”, ali pruža više vodoravnih veličina zahvaljujući 21: 9 razmeri. Iz tog razloga, prijatno ga je koristiti jer pruža nezaboravno iskustvo gledanja. Veličina monitora od 35 inča omogućava dobar osećaj u igranju, ali i povećava produktivnost. Brzina osvežavanja od 200 Hz omogućuje konkurentan nivo brzine, ne samo za trke, sim, akcije, MMORPG ili 5v5 arenu, već čak i za konkurentnog FPS igrača. S vremenom odziva GtG od 2 ms zamagljivanje kretanja se praktično eliminiše.

PCPress.rs Image

Odlični vizuali igre

Panel VA353UCG koristi tehnologiju Quantum Dot, koja mu omogućava da ponudi 90% DCI-P3 pokrivenost, znatno više od standardnog sRGB opsega boja. Njegov 10-bitni displej takođe proizvodi 1,07 milijardi boja, što znači suptilniji prelaz u boji i preciznije boje dizajnirane za HDR (High Dynamic Range) sadržaj. AG353UCG može precizno prikazati HDR u igrama, koristeći G-Sync Ultimate s minimalnim ulaznim zaostatkom i HDR u filmovima / TV emisijama, podržavajući VESA DisplayHDR 1000. Njegov dinamički raspon kreće se od 0,05 nita u nivou crne boje, do 1000 nita u područjima bočnog osvetljenja. Zahvaljujući svom VA panelu, monitor takođe može imati statički kontrast 2500: 1, dvostruko veći od uobičajenih IPS ili TN ploča. Štaviše, 512 zona zatamnjenja pružaju širok dinamički raspon.

Pročitajte i:  GameScent: Kad osećate miris iz video igre

Uključeni dodaci

AG353UCG nije samo naglašen svojim tehničkim karakteristikama, već pruža i visok stepen korisničke udobnosti. Redizajniranim, modernim OSD (on-screen ekranom) udobno se može kretati upotrebom 5-smerne upravljačke palice na dnu okvira. Odlaganje slušalica sada je još prikladnije s držačem slušalica iz prethodnih modela ali sada i s leve i desne strane. Monitor se lako može pričvrstiti jednim klikom na njegovo elegantno, metalno postolje ili na VESA nosač. Stalak ne samo da pruža stabilnost, već nudi i ručku za nošenje, upravljanje kablom i ergonomska podešavanja visine (120 mm) i nagiba.

S AOC Light FX (prilagodljiva RGB svetla u obliku prstena na zadnjoj strani), monitor se može prilagoditi tako da odgovara jedinstvenom setu svakog igrača. Da biste osigurali jednostavno postavljanje, u kutiji su svi kablovi potrebni za priključivanje na računar (DisplayPort 1.4 i HDMI 2.0).

AOC AGON AG353UCG biće dostupan u Evropi u februaru 2020. godine s preporučenom maloprodajnom cenom od 294,989.00 dinara (bez PDV).

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,