Aplikacija koja sprečava korisnike da ignorišu poruke i pozive

Većina korisnika mobilnih, te pametnih telefona, je bar jednom morala beskonačno da čeka na odgovor na neku važnu poruku. Upravo je to razlog iz kojeg je Nick Herbert kreirao aplikaciju ReplyASAP, koja, uglavnom, decu podseća da brzo odgovore na poruke svojih roditelja.

PCPress.rs Image

ReplyASAP sprečava normalno funkcionisanje onoga kome je poruka upućena sve dok ne odgovori, tako što blokira sistem telefona, te aktivira alarm sve dok onaj koji je uputio poziv ne dobije odgovor. Ignorisanje poziva ili poruka od roditelja tako postaje prilično nemoguće, a aplikacija daje i obaveštenje o tome da li je poruka pročitana.

Herbert kaže da je u periodu od osam meseci, koliko je trajao rad na aplikaciji, konsultivao sina Bena kad su u pitanju dizajn i ideje. Ben je, navodno, razumeo da je ReplyASAP “korisna alatka”, te prihvatio mesto savetnika u procesu kreiranja.

Ova apllikacija prilagođena je i za starije korisnike, one koji na telefonu deaktiviraju zvuk, ili uređaj ne drže uvek uz sebe. Iako nije sasvim jasno na koji način roditelji uspevaju da ubede svoju decu da aplikaciju instaliraju na svoj pametni telefon, ReplyASAP je dostupan na platformi Play store, ali samo u Velikoj Britaniji, te za sada funkcioniše samo na Android operativnom sistemu.

Pročitajte i:  WhatsApp: Opasnost za Android uređaje

Ovo nije jedina bizarna aplikacija koja bi mogla da utiče na razvoj dece. U ponudi je i The Ugly Meter – aplikacija koja na osnovu fotografije meri simetriju lica, te ocenjuje da li je neko “lepotica ili zver”, a koja je često sredstvo za cyber nasilje među vršnjacima, te Baby Translator – čiji kreatori tvrde da može da protumači šta vaša uplakana beba zapravo želi.

Izvor: www.cnet.com

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,