BIZIT plus

Aplikacija Parler se vraća u play prodavnicu

Parler, aplikacija popularna među američkim konzervativcima, vraća se u play prodavnicu. Prošlo je više od godinu dana nakon što je Google zabranio aplikaciju nakon nereda u Kapitolu u SAD u januaru 2021.godine.

PCPress.rs Image

Aplikacija je lansirana 2018. godine

Aplikacija je stilizovana je kao prostor za slobodan govor za one koji traže alternativu platformama kao što je Twitter. Parler je ubrzo stekao pažnju pristalica bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa.

Međutim, glavne tehnološke platforme prekinule su veze sa Parlerom jer nisu uspele da kontrolišu nasilni sadržaj. Takav sadržaj doveo je do napada Trampovih pristalica na Kapitol 2021.godine.

Parler će se sada ponovo naći na play prodavnici nakon je preduzeo niz mera za moderiranje sadržaja. Aplikacija je sada uvela nove funkcije za blokiranje nasilnih korisnika i uklanjanje sadržaja koji bi mogao da podstakne nasilje, rekao je portparol Google-a.

Aplikacija je sada dosta modifikovana kako bi bila u skladu sa politikom play prodavnice i biće dostupna za preuzimanje, dodao je portparol.

„Parler ima snažnu posvećenost slobodi govora. Uprkos konkurenciji na tržištu aplikacija radi na pružanju opcija i izbora za milione glasova koji su trenutno cenzurisani ili potisnuti na osnovu njihovog gledišta“, rekla je Christina Cravens, šef marketinga Parlera.

Pročitajte i:  Kako očistiti Google Play Store keš i podatke 

Parler je svoju aplikaciju učinio dostupnom za Android telefone kroz posebnu verziju. Verzija koja je bila dostupna mogla se preuzeti na njegovoj veb stranici nakon što je uklonjena iz play prodavnice.

Takođe, Apple je ponovo vratio aplikaciju na svoj App Store u maju prošle godine.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,