Predstavljen Samsung Odyssey OLED G8 monitor za igre

Samsung je lansirao svoj prvi Odyssey OLED monitor za igre na IFA 2022. Ova serija monitora je izuzetno popularna i ima koristi od neverovatnog brenda „Odyssey“ koji je izgrađen tokom mnogo godina.

PCPress.rs Image

Stiže na tržište krajem godine

Monitor je odlična suprotnost LG-u, koji je takođe lansirao inovativne monitore za igre: UltraGear 45GR95QE i Flex savitljivi monitor. Tehnologija nije sasvim nova, pošto Odyssey OLED G8 monitor ima isti QD-OLED panel kao Alienware QD-OLED 34. Imajte na umu da je QD skraćenica za Quantum DOT, tehnologiju koja koristi naelektrisane čestice za kontrolu svetlosnih talasa i podešavanje boje svetlosti. Ranije je korišćen da bi se obezbedila vrhunska preciznost boja, ali nedavno je Samsung pronašao novu upotrebu za njega.

Naime, u QD-OLED panelima, Samsung može da koristi QD tehnologiju da pretvori plavo svetlo u crveno i zeleno. Mogućnost da to uradite ima nekoliko prednosti. Obično OLED dolazi sa različitim materijalima, najmanje plavim OLED-om i žutim OLED-om. Samsung će morati da proizvodi i bavi se samo jednim tipom – umesto dva. Drugo, životni vek plave boje se razlikuje od žute. Plava ima tendenciju da se razgrađuje mnogo sporije, a propadanje žute može stvoriti probleme sa preciznošću boja (godinama) kasnije. Imajući samo plavi OLED, boja će ostati doslednija i duže će trajati. Samsung se može pohvaliti DCI-99,3% opsegom boja, što ovaj monitor čini da bude na „profesionalnom nivou“.

Pročitajte i:  Prvi put kod nas: ASUS ProArt kreativni skup

Osim ove suštinske tehničke strane, monitor je 34-inčni QHD (3,440×1,440) ekran sa razmerom 21:9 (savršeno za filmove), vremenom odziva od 1 ms i brzinom osvežavanja od 175 Hz. Zakrivljenost od 1800R obezbeđuje potpunu uranjanje za korisnika – zamislite da igrate MS Flight Simulator sa njim. Samo puni VR to može da pobedi, ali ne i za široko vidno polje. I dalje možete da koristite monitor kada je računar isključen, jer prihvata video strimovanje preko Samsung Smart Hub-a. To znači da YouTube, Amazon Prime, Netflix i više drugih usluga ostaju dostupni.

Monitor čak ima i ugrađeni IoT HUB koji vam omogućava da proverite sve kompatibilne pametne uređaje u vašem domu bez potrebe za telefonom ili računarom. Integrisani Samsung Gaming Hub vam omogućava da strimujete igre sa GeForce NOW, Google Stadia, Utomik i Amazon Luna, tako da možete skoro da ih kupite za igranje, čak i ako nemate računar za igre. Kao i drugi Odyssey monitori, dizajn OLED G8 je zapanjujući. Korisnici takođe mogu podesiti visinu i nagib za maksimalnu udobnost. Samsung kaže da će monitor stići krajem godine – nadamo se na vreme za prazničnu kupovinu.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: