ERP 2024

Aplikacija za bezbedno korišćenje interneta – Vip DečjaZona

Korišćenje pametnih telefona je u velikoj meri olakšao komunikaciju sa decom, međutim biti stalno online nosi sa sobom i određene rizike, kojih često nisu svesni ni sami roditelji. Imajući to u vidu, kompanija Vip mobile je u svoju ponudu uvrstila aplikaciju Vip DečjaZona, koja bi trebalo da pruži sigurnost da dete neće biti izloženo neprimerenom sadržaju na Internetu, te da će mobilni uređaj koristiti u razumnoj meri i na pravi način.

PCPress.rs Image

Uz Vip DečjaZona aplikaciju roditelji imaju mogućnost da sami odrede koliko vremena dete može da koristiti mobilni telefon i kojim sadržajima može da pristupi. Roditeljska kontrola omogućava da se pristup internetu i određenim aplikacijama blokira, kao i da se filtrira neodgovarajući sadržaj. Zaključavanje aplikacija se sprovodi prema njihovoj starosnoj oceni i kategoriji, a roditelji mogu sami da odrede koje pojedinačne aplikacije žele da stave na listu zabranjenih. Pored toga, tu je i opcija zaključavanja kamere na telefonu, ali i mogućnost dnevnog ograničenja korišćenja mobilnog telefona.

PCPress.rs Image

Upravljanje i kontrola uređaja vrši se pomoću pretraživača na posebno kreiranoj internet stranici, tako da roditelji mogu da pristupe aplikaciji bez obzira gde se oni ili njihova dece nalaze. Aplikacija Vip DečjaZona je trenutno dostupna za Android uređaje, a može se besplatno preuzeti sa Google Play Store platforme do 1. maja.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  UK razmatra zabranu telefona mlađima od 16 godina
SBB

Tagovi: , , , , , , ,