Aplikacija za nevidljivost

Sposobnosti iPhone-a X za praćenje pokreta lica korisnika kreću se u rasponu od simpatičnih grešaka, do momenata koji bi mogli da budu korisni. Zahvaljujući tome je japanski developer- Kazuya Noshiro, došao na ideju da kreira aplikaciju koja kamuflira lice korisnika, te čini da se ovo stopi sa okruženjem. Nedavno je i tvitovao o ovom projektu, te u kratkom snimku može da se vidi koliko je napredovao sa radom.

PCPress.rs Image

Efekat koji se postiže ovom aplikacijom, koja je još uvek u fazi razvoja, je pomalo jeziv, te podseća na momente iz dečijih filmova, kada neki od junaka postane nevidljiv zahvaljujući nevidljivom plaštu, ili nekom drugom čarobnom pomagalu. Prema onome što je Noshiro napisao, aplikacija je napravljena na platformi Unity, koja služi za razvijanje video-igara, te koristi fiksnu kameru koja snima pozadinu kako bi kreirala iluziju.

Još uvek nema informacija o tome kada će aplikacija postati dostupna korisnicima, kao ni čemu će služiti, ali bi mogla da ima primenu u okviru tehnologije proširene stvarnosti, ili da bude tek beskorisna novotarija koja će zabavljati korisnike dok im ne dosadi.

Pročitajte i:  Unity podelio otkaze četvrtini radnika

Izvor: The Verge

Pogledajte i: Inovacije u sektoru video nadzora – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,