BIZIT Seminar

Anonimni bitkoin bogataš poklanja milione dolara

U duhu poklanjanja, koji je uglavnom deo praznične atmosfere, nepoznati bitkoin fond darovao je Internet arhivineprofitnoj online biblioteci koja sadrži milione besplatnih knjiga, filmova, softvera, web-sajtova, te drugih internet stvari, sumu koju nije moguće zanemariti.

PCPress.rs Image

Pre nekoliko nedelja se već govorilo o Pineapple fondu, projektu koji je organizovao anonimni bitkoin milioner, koji je poželeo da drugima donira skoro 86 miliona dolara od svog bogatstva. Mnogi su posumnjali u to da će se takve donacije ikada dogoditi, ali su nedavni događaji otklonili svaku sumnju.

Poslednja donacija je došla u pravom trenutku, budući da je Internet arhiva u sred akcije za prikupljanje milion i po dolara koji bi omogućili dalji rad ove online riznice, te je anonimni bogataš rešio dve trećine tog problema, budući da im je donirao milion dolara. Pored toga što čuva korisne alate, poput Internet Wayback Machine, koja kešira sve verzije sajtova iz celog Interneta, te bogate kolekcije audio i video sadržaja, Internet arhiva sakuplja i sve aktuelne političke izjave, te već postoji arhiva Donalda Trampa.

Pročitajte i:  Olakšana pretraga Reddit komentara

PCPress.rs Image

Osoba koja stoji iza Pineapple fonda, najavila je svoju nameru na Reddit-u, pa je tom prilikom napisala da joj je bitkoin promenio život, i da sada ima mnogo više novca nego što može da potroši, pa zbog toga planira da dobar deo svojih sredstava donira u dobrotvorne svrhe.

Među ostalima koji su dobili ovakve donacije su i Water Foundation (milion dolara), Electronic Frontier Foundation (milion dolara), te  Give Directly fondacija za pomoć siromašnima (pet miliona dolara).

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,