Apple Arcade: Neograničen pristup igrama na Apple uređajima za 5 dolara mesečno

Apple je veoma tih kada je reč o njegovom Apple Arcade servisu. S obzirom da se, prema svim navodima, start ovog servisa predviđa za ovu jesen, očekivalo se da će u javnost procuriti više informacija. No, ako već Apple striktno pazi na informacije koje dospevaju u javnost, jedan od partnera je u promotivnoj poruci najavio da će pristup ovom servisu koštati 5 dolara mesečno.

Iako Apple još uvek ništa nije zvanično najavio, mnogi smatraju da će taj servis postati “Netflix za igre”. Apple nije komentarisao ove navode, tako da informaciju treba uzeti s rezervom. Predstavljanje servisa se očekuje 10. septembra, na događaju na kome će glavna zvezda biti novi iPhone telefoni.

Bazična ideja jeste da se plaća fiksna mesečna naknada, za koju će pretplatnici dobijati pristup svim igrama – ili barem ogromnom broju igara. Svaka pretplata će važiti i za do šest članova porodice. Igrači će moći da pristupe Arcade servisu preko iPhone, iPad, Mac i Apple TV uređaja, stoga se očekuje da će u ponudi biti veliki broj desktop i mobilnih igara.

Pročitajte i:  Apple radi na tome da Siri poveže sa Spotify platformom

Prema inicijalnim očekivanjima, biće dostupno preko 100 igara u samom startu, a već je potvrđeno da će jedan broj igara biti ekskluziva za Apple uređaje. Ukoliko bi se najave o ceni obistinile, to bi bio veoma razuman iznos – naravno, pod uslovom da ne bude nekih dodatnih plaćanja, ograničavanja pristupa određenim igrama i drugih sekundarnih troškova.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

SBB

TV 2019
Tagovi: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.