ERP 2024

WhatsApp ne radi u Americi i delovima Evrope

WhatsApp je u jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu prestao da ispravno radi za veliki broj korisnika Androida i iOS-a, zbog čega neki ne mogu da šalju poruke. Za sada se ne zna koliko će ti problemi trajati i šta je moglo da ih izazove.

PCPress.rs Image

Čini se da oni koji pokušavaju da koriste aplikaciju u američkim gradovima New York i Boston imaju problema, dok su na zapadnoj obali SAD-a korisnici imali problema u gradovima San Francisco i Los Angeles, piše DownDetector.com, portal koji nadzire ispade na društvenim mrežama.

Independent navodi kako su pogođeni i korisnici u kanadskim gradovima Toronto i Vancouver. Probleme su prijavili i brojni korisnici iz Brazila, a čini se da su i delovi Evrope, uključujući Španiju i Holandiju, imali problema s aplikacijom za razmenu poruka. Takvi kvarovi se obično rešavaju u roku od jednog sata, ponekad i za nekoliko minuta, ali čak i kratki prekidi mogu da utiču na desetine miliona korisnika. WhatsApp nema stranicu na kojoj bi korisnici mogli da provere šta se događa. Nalog na Twitter-u, putem kog su se nekada korisnici upozoravali na probleme, ne koristi se već pet godina.

Pročitajte i:  WhatsApp snizio minimalni dozvoljeni uzrast za upotrebu aplikacije u Evropi na 13 godina

Da podsetimo, prošli mesec u problemima su istovremeno bili i Facebook, i Instagram i WhatsApp. Tada nisu radili pojedini delovi aplikacija: WhatsApp i Facebook imali su tako problema s prikazivanjem fotografija.

Izvor: Independent

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,