Apple bi mogao da ima još jedan računar sa M3 pogonom za ovu godinu

Apple-ovi čipovi serije M1 i M2 nisu ništa drugo do revolucija za personalne računare.

PCPress.rs Image

M3 Mac mini bi mogao da se pridruži redovima MacBook Air-a, MacBook Pro-a i iMac-a sa M3 pogonom.

Uz izvanredne performanse i ludu efikasnost, ovi čipovi su napravili MacBook Air i MacBook Pro sa Apple silikonom kao laptopove koji se lako preporučuju za većinu ljudi. Apple takođe ima desktop računare u obliku Mac mini i Mac Studio i integrisane računarske monitore u obliku iMac-a. Ako želite da kupite računar, biće vam drago da znate da Apple radi na svom sledećem čipu, M3, i mogao bi doći u nekoliko Mac računara ove godine.

Poznati Apple-ov kolumnista Mark Gurman otkrio je da bi Mac-ovi sa M3 mogli debitovati u oktobru 2023. Nova informacija ovde je tvrdnja da bi novi Mac, verovatno mini, takođe mogao da dođe sa M3 na ovom oktobarskom događaju .

Mac je primećen na testiranju, sa predstojećim M3 procesorom sa osam CPU jezgara (četiri efikasna jezgra i četiri jezgra performansi), deset grafičkih jezgara i 24 GB RAM-a. Mašina koristi macOS Sonoma 14.1. Za Mac se spekuliše da je Mac mini, s obzirom na relativno skromne specifikacije. Za M3 procesor se kaže da je veoma sličan M2 procesoru, ali M3 Pro i Max varijante bi mogle da vide neke značajnije nadogradnje.

Pročitajte i:  Sudija odbacuje Apple zahtev da odbaci tužbu zbog uhođenja AirTaga

Ukratko, Apple je testirao mnogo novih Mac računara sa predstojećim M3 procesorom:

  • 13-inčni i 15-inčni MacBook Air sa M3
  • 13-inčni MacBook Pro sa M3
  • 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro sa M3 Pro i M3 Mak
  • iMac sa M3
  • Mac mini sa M3

Ostaje da se vidi šta će od njih biti predstavljeno na događaju u oktobru 2023. za otkrivanje M3 Mac-a. Dakle, ako želite da kupite Mac mini u narednih nekoliko meseci, možda postoji neka korist u čekanju na M3, čak i ako dobijete pad cene za M2.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,