Apple odlaže predstavljanje M3 čipa

Nezvanične informacije ukazuju da Apple neće ove godine predstaviti M3 čip. Naslednik aktuelnog M2 čipa trebao je da bude prvi čipset koji će se masovno proizvoditi u TSMC-ovom 3 nm procesu proizvodnje i planiran je da bude upotrebljen u budućim MacBook i iPad modelima. Međutim, po svemu sudeći, izgleda da se to neće desiti ove, već najverovatnije tokom sledeće godine.

PCPress.rs Image

Ranije informacije navodile su da je TSMC iskusio probleme u pokušaju da odgovori na potrebe Apple-a za M3 i A17 Bionic čipovima. Upravo zbog toga, moguće je da Apple neće predstaviti nove MacBook i iPad modele tokom ove godine.

Pitanje je da li će odlaganje M3 čipova značiti i kašnjenje A17 Bionic čipova, koji će se takođe proizvoditi u TSMC-ovoj 3 nm tehnologiji? Do toga verovatno neće doći, jer postoje indicije da je Apple primoran da napravi izbor koje čipove „želi“ da odloži. Ako uzmemo u obzir da kompanija svake godine proda znatno više iPhone-a od svih Mac i iPad modela zajedno, jasno je da bi odlaganje A17 Bionic čipa, prouzrokovalo znatno više gubitaka.

Pročitajte i:  Apple pobija svaku tvrdnju iz tužbe DOJ-a

Izvor: MacWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,