Apple CarPlay prevazilazi ekran za informacije i zabavu

CarPlay sledeće generacije se sada dublje integriše u vozila. Apple je najavio potpuno osvežavanje CarPlay-a kako bi se bolje povezao sa instrument tablom automobila i duboku integraciju sa samim vozilom. Korisnici CarPlay-a će moći da zamene ono što vide na instrument tabli sa dizajnom vidžeta koji veoma liči na Apple.

PCPress.rs Image

Korisnici mogu da dodaju informacije o putovanju, da kontrolišu klimu u automobilu, da vide vremensku prognozu, da pogledaju ažurirane informacije o navigaciji, nivo goriva i baterije i još mnogo toga. Može se prilagoditi različitim veličinama ekrana i ima potpuno novi interfejs koji podseća na iPad na centralnom ekranu.

Apple navodi da će više informacija obelodaniti krajem sledeće godine. Apple interno radi na električnom autonomnom vozilu, ali kompaniju stalno pogađaju neuspesi i odlasci izvršnih rukovodilaca. Ova nova CarPlay integracija je najbliža što smo videli kako bi Apple Car mogao da izgleda.

Proizvođači već traže integraciju sledeće generacije CarPlay-a, uključujući Ford, Audi, Jaguar-Land Rover, Nissan, Volvo, Polestar i još mnogo toga. Apple kaže da 98 posto svih novih automobila već ima CarPlay, a 79 posto korisnika razmatra tu funkciju prije kupovine automobila.

Pročitajte i:  Tesla i otključavanje veće autonomije  

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: