iMovie na iPhone-u i iPad-u automatski generiše filmove

Apple je objavio ažuriranje za iMovie za iOS i iPadOS. iMovie 3.0 uvodi dve nove glavne karakteristike — storyboards i Magic Movie. Dostupan je kao besplatno preuzimanje u App Store-u za sve koji koriste najmanje iOS 15.2 ili iPadOS 15.2.

PCPress.rs Image

Sa prethodnom verzijom iMovie-a, većina je počela sa praznim projektom na koji ste mogli da dodate sopstvene video snimke i fotografije. Ali ako nikada ranije niste koristili aplikaciju za uređivanje videa, početak sa praznim platnom može biti zastrašujući.

Apple dodaje mogućnost pravljenja magičnih filmova da bi započeli sa novim projektom. Kada kreirate Magic Movies, on otvara biblioteku fotografija. Možete otvoriti album, odabrati neke video zapise . iMovie tada automatski identifikuje dijaloge, lica ljudi, radnje i još mnogo toga.

Vaš video snimak se automatski spaja sa prelazima, muzikom i naslovima. Ovo je samo početna tačka jer još uvek možete da preuredite svoj film kako god želite.

Apple je dizajnirao 20 različitih stilova tako da vaši  Magic Movies koji ne izgledaju i ne zvuče isto. Svaki stil je paket sa animacijama, zvučnom podlogom i prelazima. Kada pređete sa jednog stila na drugi, vaš video se automatski regeneriše.

Korisnici takođe mogu da izaberu sopstvenu muziku.

PCPress.rs Image

Sa Magic Movies, Apple vam daje fleksibilnost da kreirate film

Inače novina je i da sa storyboard-ima, korisnici iMovie-a mogu da izaberu šablon i dobiju vođeni način za pravljenje video zapisa. Šabloni uključuju društvene video snimke, zapise, trejlere i recenzije proizvoda. Jednom kada izaberete storyboard, dobićete listu snimaka.

Sa ovim ažuriranjem trebalo bi da bude malo lakše otvoriti iMovie i početi.

Izvor: techchurch

Facebook komentari:
SBB