Apple, direktna veza i put oko Google

Apple će uskoro početi da prikazuje detaljnije i tačnije poslovne liste, a sve zahvaljujući novom Business Connect alatu kompanije.

PCPress.rs Image

Ova funkcija, koju je Apple najavio omogućava preduzećima da traže i uređuju svoje liste na Apple-ovim uslugama, slično Google-ovom metodu koji omogućava preduzećima da menjaju način na koji se njihove informacije pojavljuju na pretraživaču i Google mapama ili Twitter-ovom nedavnom dodavanju lokacije .

Alat daje preduzećima mogućnost da podese radno vreme prodavnica i popune svoje unose dodavanjem slika zaglavlja i drugih fotografija na svoje kartice mesta, koje se pojavljuju na Mapama, Porukama, Novčaniku, Siri i drugim aplikacijama. Putem Business Connect-a, kompanije mogu da podstaknu klijente da naručuju ili izvrše rezervacije povezivanjem na sajtove kao što su Instacart, OpenTable ili Booking.com preko Apple Maps-a.

Pošto je Apple navodno u procesu razvoja sopstvenog pretraživača, posedovanje tačnih poslovnih informacija je još važnije i moglo bi mu dati više uticaja oko Google-ovog podrazumevanog dogovora o pretraživanju vrednom milijardu dolara. Takođe dolazi kada se Apple fokusira na širenje poslovanja sa uslugama i gradi sve unosniji reklamni ogranak koji bi se uskoro mogao proširiti na više izvornih Apple aplikacija i ugovor o strimovanju Major League Soccer.

Pročitajte i:  Apple uvodi funkciju preslikavanja iPhone-a na macOS Sequoia

Preduzeća takođe mogu da iskoriste nešto što se zove Showcases, funkciju koja omogućava kompanijama da navedu posebne ponude, sezonske menije, popuste na proizvode i još mnogo toga. Business Connect je dostupan širom sveta od danas, dok je Showcases sada dostupan svim preduzećima u SAD i biće lansiran u drugim zemljama u „narednim mesecima“.

Prema TechCrunch-u, Apple se još uvek ne oslobađa svoje Yelp integracije, jer će Apple Maps i dalje prikazivati fotografije, recenzije i menije koje hostuje Yelp. Ali Business Connect će omogućiti kompanijama da nadograde ove liste dodavanjem informacija koje Yelp možda nema. Preduzeća se mogu prijaviti za program sa svojim postojećim Apple ID-om, a nakon što je verifikovan, mogu besplatno da polažu pravo na svoju karticu mesta i upravljaju njom.

Apple Maps je ranije koristio alat pod nazivom Apple Business Register da pruži osnovne informacije o preduzeću, fotografije, recenzije i ocene. Iako se ovo oslanjalo na podatke sa sajtova kao što su Yelp, TripAdvisor i Fourskuare, novi sistem daje kompanijama veću kontrolu nad njihovim informacijama. To ne samo da pomaže vlasnicima preduzeća da bolje promovišu svoje kompanije, već je i plus za korisnike, jer nećemo uvek morati da nagađamo da li su informacije o unosu ažurne.

Pročitajte i:  Denon dodaje Siri svojim pametnim zvučnicima 

Apple takođe ima koristi od Business Connect-a, jer jača bazu podataka kompanije, bolje se pozicionirajući kao konkurencija za Google i Facebook, koji takođe imaju poslovne liste. Iako je Google već dugo nudio načine da preduzeća prilagode svoje liste i na Pretrazi i na Mapama, Facebook je takođe postao značajno središte za preduzeća i čak je proširio dostupnost ovih informacija na Instagramu i WhatsApp-u.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,