Apple donira maske i kreira zaštitne vizire za medicinske radnike

Iako novi iPhone samo što nije stigao, gigant iz Kupertina je posvećen zdravstvenim problemima. Apple CEO Tim Kuk je objavio na svom Twitter nalogu način na koji će kompanija doprineti borbi protiv globalne COVID-19 pandemije. U videu okačenom na Twitter nalogu, Kuk je rekao da je Apple naručio više od 20 miliona maski za medicinske radnike putem svog globalnog lanca snabdevanja, te da će ih donirati gde god budu bili potrebni.

PCPress.rs Image

Apple je takođe pokrenuo “zajednički napor brojnih odeljenja unutar kompanije”, koji bi trebalo da okupi dizajnere, inženjere, operativce, zaposlene u lancu snabdevanja, kako bi pokrenuli još jednu inicijativu. U sklopu nje bi se osmislio i kreirao, a potom proizvodio zaštitni vizir za medicinske radnike, koji bi doprineo njihovoj zaštiti od virusa. Kuk je u videu pokazao kako bi otprilike taj zaštitni vizir trebao da izgleda.

“Naše prve isporuke su već prosleđene Santa Clara Valley bolnicama prošle nedelje, i inicijalne reakcije doktora su veoma pozitivne,” rekao je Kuk. Dodao je da se u jednom pakovanju može isporučiti stotinu takvih vizira, da su veoma prilagodljivi i da se mogu podesiti za manje od dva minuta. Naglasio je da se materijali i proizvodnja oslanjaju na proizvodnju u Americi i Kini. Očekuje se da bi ovi prototipi mogli biti redizajnirani u slučaju nekih specifičnih potreba.

Pročitajte i:  DOJ udara Apple najjače do sada

Apple planira da proizvede milion ovakvih vizira do kraja nedelje, i da nastavi da ih proizvodi tempom od milion komada nedeljno. Za sada je kompanija kreirala planove kako da ih distribuira širom Sjedinjenih Američkih Država, ali nema najava da slično planira da učini i na drugim lokacijama širom sveta. Ne zaboravite da bi App Store uskoro trebao da se nađe u Srbiji, pa ukoliko ste poklonik proizvoda s jabukom, eto jednog razloga za slavlje…

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,