BIZIT 2022

Novi iPhone 9 samo što nije stigao?

Prema pisanjima dobro obaveštenih medija tradicionalno bliskih kompaniji Apple, novi iPhone 9 bi mogao biti ozvaničen već tokom dana ili najkasnije sutra, bez obzira na epidemiju korona virusa. Lepe vesti za ljubitelje tehnologija, naročito na domaćem tržištu, stižu uskoro nakon najava da bi Srbija trebala biti podržana kroz App Store, pa eto još jedne prilike za radost poklonicima giganta iz Kupertina.

PCPress.rs Image

O kakvom se telefonu uopšte radi? Apple je zapravo odlučio da “oživi” koncept telefona velike snage u malom kućištu, po pristupačnijoj ceni u odnosu na standardne uređaje. Tako bi novajlija trebao da ima hardver sličan onom koji možete naći u najnovijim iPhone telefonima, ali će, kako stvari stoje, dolaziti u kućištu koje je veoma nalik na 4,7-inčni iPhone 8 telefon. Kako prenosi sajt 9to5Mac, novi telefon bi se u ponudi mogao naći već danas ili sutra, ali neke stvari još uvek nisu poznate.

2020 iPhone SE

Ime telefona ipak još uvek nije poznato. Iako se do sada govorilo o iPhone 9 telefonu, postoje indicije da će ga Apple nazvati iPhone SE, po uzoru na telefon sličnog koncepta koji je sada već star nekoliko godina. Da bi ga razlikovao od tog modela, dodaće sufiks u vidu godine, odnosno puno ime telefona bi na taj način postalo iPhone SE 2020. Originalni iPhone SE je bio 4-inčni telefon koji je koristio telo iPhone 5s telefona, a hardver dosta snažnijeg iPhone 6s modela.

Pročitajte i:  Nova ažuriranja: Apple Maps sve bolje

Očekuje se da će novajlija koristiti isti čipset kao i iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Plus: Apple A13. Očekuje se da bi novi telefon mogao biti popularan kod korisnika starijih telefona koji nisu dugo radili apgrejd, koji ne žele uređaje velikih dimenzija i navikli su na korišćenje malih ekrana, ali i među onima kojima prosto treba pristupačan iPhone.

PCPress.rs Image

Razlike i opcije

Sajt je potvrdio i koje ćemo sve varijante iPhone SE 2020 telefona viđati. Za početak, pojaviće se u tri boje – beloj, crnoj i crvenoj. U samom startu će biti dostupno pet futrola za telefon: crna i bela silikonska, te crvena, crna i plava kožna futrola. Korisnicima će na raspolaganju biti tri opcije kada govorimo o skladišnom prostoru: 64 GB, 128 GB i 256 GB.

PCPress.rs Image

Cene i dostupnost

Kompletnu sekciju možete da shvatite veoma uslovno, jer smo već navikli da cene iPhone telefona u lokalu nemaju nikakve veze sa njihovom cenom na globalnom tržištu, pa ćemo videti hoće li se novi iPhone SE 2020 tretirati kao luksuzna roba (tipujemo da hoće) od strane domaćih maloprodaja i operatera. Ipak, nije od zgoreg znati kolika će cena telefona biti na stranom tržištu.

Pročitajte i:  Podignite zabavu na viši nivo uz Motorolu g32

Iako će se više znati u narednim danima, očekuje se da cene za novi telefon krenu od 399 dolara za osnovni model. iPhone SE 2020 neće podržavati 3D Touch, specijalnu karakteristiku starih telefona, ali bi trebalo da donese Express Card i buduću CarKey podršku, koji bi trebalo da omoguće interesantne opcije vlasn icima telefona. Bez obzira da li će narudžbine telefona startovati ove ili naredne nedelje, preporučujemo i da proučite kako da svoj App Store nalog prebacite na Srbiju, kako biste spremno dočekali novu “jabuku”.

Izvor: 9to5 Mac

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,