BIZIT plus

Apple donira milione zaštitnih maski

Izvršni direktor kompanije Apple, Tim Cook, izjavio je u subotu da je Apple poklonio “više miliona maski za zdravstvene radnike u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi”, kako bi se pomoglo u globalnoj borbi protiv širenja novog Korona virusa. Ova izjava potvrdila je samo priču od ranije da Apple pomaže SAD-u tokom ove krize.

apple donira zaštitne maske

Velika potražnja za maskama

Dok traje velika potražnja za zaštitnim maskama širom sveta, nikome nije jasno kako je Apple uspeo da dobije 2 miliona maski o kojima je govorio Tim Cook. Zbog nedostatka maski reagovao je i Jeff Bezos, vlasnik Amazona, koji je u subotu napomenuo svojim zaposlenima da “postoji manjak maski širom sveta”.

I dok se svi pitaju odakle Apple-u ove maske, Sjedinjene Američke Države objavile su da je Ministarstvo zdravlja naručilo “stotine miliona N95 maski“. Ko će ih napraviti i kada, to nije objavljeno. Iz Facebook-a je objavljeno da su oni donirali u SAD-u oko 720,000 zaštitnih maski.

Korona virus obara sve rekorde iz dana u dan, pa je tako do sada obolelo oko 350,000 ljudi, a umrlo njih preko 15,000. Jutros se IBM uključio u borbu protiv Korona virusa, kako bi pokušali da uštede vreme i što pre otkriju lek ili vakcinu protiv ove epidemije.

Pročitajte i:  Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2  

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,