BIZIT plus

Apple ponovo radi u Kini

Apple je danas zvanično ponovo otvorio sve svoje prodavnice u Kini, ukupno njih 42, potvrđeno je za Bloomberg. Nakon zatvaranja u februaru, niko nije imao tačnu informaciju o tome kada bi prodavnice ponovo mogle da počnu da rade, ali to se danas desilo. Samo dan nakon što je predsednik Kine izjavio da je Korona virus u ovoj državi pobeđen, Apple je odlučio da ponovo uspostavi svoju prodajnu mrežu.

apple ponovo radi u kini

Postepeno vraćanje u normalne tokove

Sve prodavnice kompanije Apple bile su zatvorene tokom februara, i to jer je Kina odlučila da sprovodi rigorozne mere kako bi suzbila Korona virus. Postepeno se sve vraća u normalu, i očekuje se da u ovoj državi virus prestane da se širi. Sada ostaje da se vidi kako će Kina nadoknaditi gubitke koji su posledica zatvaranja fabrike i zastoja cele privrede i ekonomije.

Takođe, i Apple će morati da se suoči sa gubicima, s obzirom na to da im je prodaja opala za više od 55% u prvom kvartalu, ali i zbog širenja Korona virusa na ostatak sveta. U Italiji je zatvoreno svih 17 prodavnica koje Apple ima, jer je vlada kompletno zatvorila i izolovala zemlju.

Pročitajte i:  Apple: iPhone 15 ima dvostruko duži životni vek baterije

I dok Kina slavi pobedu nad Korona virusom, svet se tek suočava sa njegovim širenjem. Zbog toga je Twitter zatvorio svoje kancelarije, Facebook otkazao konferenciju, a otkazani su i sajmovi poput MWC Barselona, NBA liga i još mnogo drugih velikih konferencija.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,