Računari i Galaksija

Apple, Google i Microsoft zajedno imaju 464 milijarde dolara

Tri velika giganta kao što su Apple, Google i Microsoft su na kraju prošle godine zaradili 464 milijarde dolara prema Moody’s kompaniji koja se bavi investicijskim uslugama.

PCPress.rs Image

Tako, Apple ima četvrt bilion dolara zarade od navedene sume i određeni broj akvizicija koje su imali tokom 2016. godine. Sve u svemu, kompanije koje se ne bave finansijama prema Moody’s sakupile su 1,8 bilion dolara na kraju prošle godine i 70% od ukupne sume se drži u inostranstvu gde novac nije oporezovan od strane SAD-a. Administracija predsednika Donalda Trampa je predložila da neko vreme mogu da ne plaćaju porez ali da vrate taj novac u zemlju. Steven Mnuchin, ministar finansija SAD je izjavio da to što Apple ne drži svoj novac u SAD je rezultat visokog korporativnog poreza.

Ovo pokazuje da su se Američke kompanije oporavile od recesije i da imaju jednu dozu rezerve prema finansijskom sistemu SAD-a, što ih odbija da drže novac u zemlji. Tako, prema Moody’s otkupnina obveznica je opala, smanjio se broj akvizicija i trošenja na dividende.

Pročitajte i:  Microsoft otpušta još radnika u gejming industriji

Nova reforma poreza bi pomogla, ali to će biti sada manje moguće zbog neslaganja predsednika Donalda Trampa i članova Senata Republikanske stranke oko ukidanja i zamene Obamacare, što to će umanjiti šanse da se predsednik Donald Tramp dogovori sa Kongresom oko reforme poreza.

Izvor: CnnMoney

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,