BIZIT plus

Najčudniji gedžeti u 2017.

Čitajte vesti na ogledalu, perite zube sa pametnom četkicom, češljajte se pametnom četkom za kosu i još mnogo toga. Predstavljamo vam najčudnije gedžete u 2017:

PCPress.rs Image

Hushme

Izlazi krajem godine

Cena: 200 dolara

Ovo je Bluetooth maska koja ide preko usta i koja priguši vaš glas kako bi razgovor bio privatan (a može da posluži i u slučaju brbljivih, glasnih kolega).

 

Geko pametna pištaljka

U prodaji

Cena: 49,99 dolara

Kada dunete u ovu pištaljku, ona će da šalje poruke, zove i šalje mejlove vašim kontaktima zajedno sa vašom lokacijom koja se preuzima sa GPS-a, a takođe može i da snima audio zapise.

 

LG Hub robot

Izlazi 2017.

Cena: Nepoznata

Već imamo virtuelne asistente kao što su Amazon Echo i Google Home, ali ni jedan od njih nije ovoliko sladak kao ovaj mali LG-ev robot. Može da odgovara na komande, da vam isključi rernu, pušta muziku i još ponešto.

 

Sleep Number 360 pametni krevet

Izlazi prvom polovinom 2017.

Cena: Nepoznata

Tehnologija za spavanje je velika tema ovogodišnjeg CES-a. Ovaj krevet se prilagođava vašem položaju spavanja, podešavajući mekoću i tvrdoću madraca. Takođe može da spreči osobu da hrče tako što će je nežno pomeriti, kao i da greje stopala kako bi osoba lakše zaspala.

Pročitajte i:  LG potpisuje drugi sporazum o proširenju snabdevanja litijumom

 

iGulu sistem za pravljenje piva

Datum izlaska nepoznat

Cena: 989 dolara

Za sve ljubitelje piva stiže jako zanimljiv koncept! Ovo je revolucionarna automatska mašina za pravljenje piva koja vam dozvoljava da sami ubacujete sastojke i recepte koje želite preko aplikacije i tako pravite svoje pivo.

 

Fisher-Price Think & Learn pametan bicikl

Izlazi na jesen

Cena: 150 dolara

Da li su deci potrebni sobni bicikli za vežbanje? Verovatno ne, ali evo jednog. Deca okrećući pedale jure poene u igrici koja je povezana sa biciklom ekranom.

 

Smartypans pametan tiganj

Izašao u martu

Cena: 209 dolara

Ovaj tiganj prati koliko hrane ste stavili u njega, što vam omogućava da brojite kalorije, a takođe vam daje i uputstva za kuvanje.

 

Samsung QLED TV

Izašao u martu 2017.

Cena (49-inčni model serije Q7F ): 311.099 din.

Televizori su uvek prisutni kod CES-a, a ove godine Samsung je izašao sa „Quantum LED“, koji očigledno pruža veću osvetljenost, boju kao i ugao gledanja.

 

Hypersuit

Datum izlaska nepoznat

Cena: nepoznata

Virtuelna realnost je svuda oko nas, pa ne bi trebalo da nas čudi ovaj gedžet. Ovo je nešto nalik metalnom odelu koje kada obučemo možemo da letimo u virtuelnoj stvarnosti.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Čuda sa CES-a

 

Aipoly Vision

Izašao

Cena: besplatno

Ova aplikacija koristi softver za prepoznavanje slika koja pomaže slepim ljudima da razumeju svoje okruženje. Kada se kamera uperi na objekat, aplikacija naglas izgovara ono što se vidi na ekranu.

 

Jagger & Lewis pametna ogrlica za pse

Na rasprodaji ovog meseca

Cena: 200 dolara

Svetleća pametna ogrlica bi trebalo da može da detektuje raspoloženja kod vašeg psa, tako što će da prati njegove pokrete i da razlikuje kada spava, jede i šeta. Različiti obrasci mogu da ukažu na to da je vaš pas pod stresom ili da ima alergije.

 

Airbar

U prodaji

Cena: 69 dolara

Airbar je gedžet koji se uključuje preko USB-a. On svaki kompjuter pretvara u ekran na dodir tako što emituje svetlosni signal iz crnog bar-a ispod ekrana.

 

Razer Project Valerie

Datum izlaska nepoznat

Cena: nepoznata

Laptop sa tri ekrana, a zašto da ne?! Razer Project Valerie ima dodatne ekrane sa strane što efikasno stvara ugao gledanja od 180 stepeni.

Pročitajte i:  Meta u saradnji sa kompanijom LG

 

Nightingale pametan kućni sistem za spavanje

Izašao u februaru u Americi

Cena: od 149 dolara

Nightingale se uključi u utičnicu i ispušta umirujuće zvuke koji maskiraju spoljašnju buku, kapanje slavine, i hrkanje. Ovaj mali, praktičan gedžet dizajniran je od strane stručnjaka za akustiku i može da se kontroliše preko aplikacije.

 

Ara četkica za zube sa veštačkom inteligencijom

Izašla u martu 2017.

Cena: 79 dolara

Ovo je verovatno prva četkica sa veštačkom inteligencijom, koja bi u suštini trebalo da prati kako perete zube i da vam daje preporuke kako da poboljšate pranje zuba.

 

Kerastase Hair Coach od Withings-a

Izlazi na jesen 2017.

Cena: oko 200 dolara

Ova četka za kosu, napravljena u saradnji sa kompanijom L’Oréal, ima ugrađene mikrofone koji slušaju zvuk vašeg češljanja i senzore koji detektuju obrasce koji se beleže u aplikaciji na vašem pametnom telefonu.

 

Ekko ogledalo sa internetom

Izlazi u toku 2017.

Cena: 370 funti

Ovo pametno ogledalo dolazi iz Francuske kompanije Miliboo i kontroliše se pokretima umesto dodirom. Može da pušta muziku kao i da vam pokazuje vremensku prognozu i vesti.

Izvor: Telegraph

Facebook komentari: