Apple i Amazon uskoro na Bliskom istoku

Saudijska Arabija polako menja svoj stav prema tehnologiji u poslednje dve godine, pokušavajući da namami strane investicije iz Silicijumske doline. Sada, kako Reuters izveštava Apple i Amazon pregovaraju o otvaranju prodavnice u ovoj konzervativnoj zemlji.

PCPress.rs Image

Apple ima prisustvo u Saudijskoj Arabiji, ali preko posrednika. Nijedna od velikih međunarodnih tehnoloških kompanija nema direktnu maloprodaju u zemlji, međutim to će se verovatno sada promeniti. Apple-ovo prisustvo će se fokusirati na popularne proizvode kompanije, i prva Apple prodavnica u zemlji bi mogla da se otvori 2019. Apple je već sada drugi najpopularniji provajder telefona u državi, uprkos tome što nema direktno prisustvo, tako da je ovo očigledno pametan potez za tehnološku kompaniju.

Takođe, nije iznenađenje što je i Amazon zainteresovan za Bliski Istok. Ranije ove godine, online maloprodajni gigant je kupio Souq.com, koji je bio promovisan kao Amazon na Bliskom istoku, što je omogućilo prodavanje Amazon proizvoda u zemlji. Sada, Amazon očito želi da se preseli u back-end usluge, pošto su razgovori u velikoj meri fokusirani na Amazon Web Services, platformu koja pruža cloud usluge kompanijama. Trenutno ne postoje vremenski rokovi za ciljeve kompanije u Saudijskoj Arabiji.

Pročitajte i:  Apple otvara App Store za usluge strimovanja igara 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,