BIZIT plus

Apple ima dva patenta za bežično punjenje mobilnih uređaja

Nedavno su objavljena dva patenta kompanije Apple, koji se odnose na tehnologiju bežičnog punjenja, a na osnovu kojih može da se stekne barem delimični uvid u to kako će izgledati bežično punjenje mobilnih uređaja u budućnosti. I jedan i drugi patent su američkoj Kancelariji za patente predati još u junu, ali još uvek nisu odobreni.

PCPress.rs Image

Prema portalu Patently Apple, koji piše da obe prijave opisuju metode bežičnog punjenja, mogućnost da se više uređaja puni odjednom, potom mogućnost da se izabere koji će se od uređaja puniti prvi, te mogućnost implementiranja tehnologije za bežično punjenje u nameštaj, vozila, i druge strukture, ova tehnologija nas očekuje u veoma bliskoj budućnosti.

PCPress.rs Image

Poslednji uređaji iz kompanije Apple – iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X, već su opremljeni tehnologijom koja omogućava bežično punjenje, a kompanija je zagolicala maštu javnosti u septembru, kada je predstavila AirPower tehnologiju za bežično punjenje. Apple se već neko vreme interesuje za razvijanje ove tehnologije, pa je ove godine kupio kompaniju koja se bavi proizvodnjom uređaja za bežično punjenjePowerbyProxi, te trka sa kompanijama poput startapa Energous, koji je već najavio svoj WattUp uređaj za bežično punjenje bez fizičkog kontakta, može da počne.

Pročitajte i:  Apple iPhone - popravka sa korišćenim delovima 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: