Apple iOS 13 na 50% uređaja nakon samo tri nedelje od lansiranja

Uprkos tome što su iOS 13 ažuriranja pokazivala određene greške u prvih par nedelja, novu verziju operativnog sistema preuzeo je veliki broj korisnika, pa tako, sudeći prema izveštajima, čak 50% iPhone uređaja ima novu verziju, a nakon samo 26 dana od lansiranja.

PCPress.rs Image

Iako se radi o uspehu, iOS 13 se ipak usvaja sporije od iOS-a 12 koji je do 50% došao za 23 dana. Od svih iPhone-a koji ulaze na App Store (a Apple na taj način i dobija statističke podatke) 41% koristi iOS 12, a samo 9% koristi prethodne verzije operativnog sistema, dok je ostatak rezervisan za novi iOS 13. Kada su u pitanju uređaji koji su proizvedene u poslednje četiri godine taj odnos je nešto drugačiji, pa 38% koristi iOS 12, a samo 7% starije verzije. Iako se iOS 13 usvaja nešto sporije od prošlogodišnje verzije, Apple i dalje daleko ispred Google-a, a zahvaljujući integraciji hardvera i softvera koja na Android-u još uvek nije na tom nivou.

PCPress.rs Image

Apple je uprkos manjim komplikacijama postigao uspeh, a eksperti ističu da je tako jer ažuriranja za pametne telefone predstavljaju nizak rizik, što, na primer, nije slučaj sa operativnim sistemima za računare, gde greške korisnike mogu značajno da ugroze, te ih spreče da obavljaju ono za šta im računari i služe.

Pročitajte i:  Google Play prodavnica sada vam omogućava da preuzimate dve aplikacije istovremeno – donekle

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,