Apple je odbio najnoviji pokušaj Parlera da se vrati u App Store

Izgleda da će se Parlerovo izgnanstvo iz App Store-a nastaviti. Bloomberg izveštava da je Apple nedavno odbio ponudu aplikacije za povratak na iPhone, pozivajući se na „veoma neprimeren sadržaj“.

PCPress.rs Image

Kompanija odbijanje obrazlaže „izuzetno nepoželjnim sadržajem“

Apple je prvobitno izbacio Parlera iz App Store-a u januaru, ubrzo nakon nereda na američkom Kapitolu. Apple je tada rekao da je aplikaciji potrebno da poboljša moderiranje svog sadržaja i uloži veći napor da spreči opasan sadržaj sa svoje platforme. Kompanija je saopštila da će suspenzija biti na snazi „sve dok ne dobijemo ažuriranje koje je u skladu sa smernicama za pregled App Store-a i dok ne pokažete svoju sposobnost efikasnog moderiranja i filtriranja opasnog i štetnog sadržaja na svojoj usluzi“.

Prema Bloombergu, Apple je krajem prošlog meseca odbio najnoviju ponudu Parlera da se ponovo pridruži App Storeu. Apple je navodno rekao Parleru da najnovije ponavljanje njegovih smernica nije „dovoljno da se uskladi sa smernicama za pregled App Store-a“. U pitanju nisu samo Parlerove smernice, već činjenica da je aplikacija i dalje ispunjena „izuzetno nepoželjnim sadržajem“. Činjenica je da jednostavne pretrage otkrivaju krajnje neprimjeren sadržaj, uključujući lako uočljivu uvredljivu upotrebu pogrdnih izraza u pogledu rase, religije i seksualne orijentacije, kao i nacističkih simbola, rekao je Apple za Parler.

Pročitajte i:  Apple možda ima problem?

Parler nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. “Free speech” aplikacija i dalje pokušava da pronađe put nakon što je izbačena iz Apple-ovih i Google-ovih prodavnica aplikacija i odsečena od Amazon Web Services-a. Web lokacija Parlera je ponovo pokrenuta i radi, ali njegova budućnost ostaje neizvesna. Izvršni direktor John Matze otpušten je u februaru, a Bloomberg sada izveštava da je otpušteno i sedam drugih zaposlenih, uključujući sve iOS programere.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,