Apple je predstavio i svoje novo futurističko sedište

Tehnološki gigant Apple je u utorak 12. septembra 2017. godine osim tri nova modela iPhone-a, gde je zvezda večeri bio model X, kojim je obeležena desetogodišnjica izlaska prvog iPhone-a na tržište, predstavio je i svoje novo sedište.

PCPress.rs Image

Novo sedište se zove Apple Park zgradu futurističkog je izgleda u obliku prstena i ima 70 hektara. Nalazi se u Cupertinu, srcu Silikonske doline, podseća na svemirski brod i napaja se sunčevom energijom. „Apple-ov park predstavlja vrednosti u koje Apple veruje, tehnologiju i okolinu“, izjavio je izvršni direktor Apple-a Tim Cook. Steve Jobs je nekoliko meseci pre svoje smrti 2011. predstavio projekat same izgradnje parka široj javnosti, koji je osmislio Britanac Norman Foster.

„Sam park, prvobitno veliki betonski prostor, pretvoren je u veliku zelenu površinu na kojoj je zasađeno devet hiljada stabala, dok je korporativno sedište Apple-a osmišljeno tako da se priroda vidi i da zahvaljujući staklenim zidovima nestane granica između interijera i eksterijera“, rekao je Tim Cook. Krajem godine Apple će organizovati turističke obilaske svog parka u kome zaposleni mogu da uživaju.

Pročitajte i:  Apple ID je sada Apple Account

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari: