BIZIT plus

Apple kupio film za 25 miliona dolara

Apple se nije postideo potrošnje ogromne količine novca da bi TV+ projekat uspeo. Izveštaji Deadline and Variety kažu da je Apple kupio film Children of Deaf Adults na Sundance filmskom festivalu za otprilike 25 miliona dolara – što je najveći posao sklopljen na ovom festivalu. Prethodni rekorder bio je Hulu sa filmom Palm Springs, koji je prodat za 22,5 miliona dolara 2020. godine.

PCPress.rs Image

Na nadmetanju Amazon vs Apple

Film se fokusira na srednjoškolku koja je jedina osoba koja čuje u svojoj porodici, koja je usmerena na ribolov. Ona mora da bira između podrške svojoj gluvoj porodici i njenih tradicija, ili jurnjave za snovima o muzičkoj karijeri. Do kupovine je navodno došlo usled nadmetanja sa Amazonom. Operater Prime Video bio je nestrpljiv da kupi ovaj film, ali možda nije imao prostora da objavi naslov 2021. godine s obzirom na već prepunu postavu. Netflix je takođe u jednom trenutku pokazao interesovanje.

Iako je Apple TV+ relativno brzo počeo da osvaja nagrade, usluga je do sada bila isključena iz nekih od najvećih nagrada, uključujući Zlatni globus i Oskara. Iako Apple možda neće morati dugo da čeka kada se naslovi poput Sofije Kopole „On the Rocks“ smatraju snažnim kandidatima, kupovina poput CODA povećava šanse da pokupi statuete. Glavne nagrade mogle bi da povećaju profil Apple TV+ i pomognu mu da se takmiči sa rivalima koji već imaju prestižne filmove u svom sastavu.

Pročitajte i:  Apple: iPhone 15 ima dvostruko duži životni vek baterije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: