Apple menja i ispravne baterije na starijim iPhone uređajima

Kompanija Apple počela je sa akcijom zamene baterija na starijim iPhone uređajima po ceni od 29 dolara u znak izvinjenja zbog sporijeg rada procesora, a prema informacija koje su nedavno procurele, korisnici mogu da dobiju nove baterije i u slučaju da njihovi uređaji još uvek ne manifestuju ovaj problem.

PCPress.rs Image

Naime, prema izveštajima portala MacRumors, potvrđeno je da će Apple zameniti baterije na iPhone 6, te novijim uređajima, bilo da prođu ili ne test za dijagnostifikovanje problema, a prema kojem se zamena preporučuje samo ako je kapacitet baterije smanjen za 80% u odnosu na originalni. Drugim rečima – korisnici ovih uređaja mogu lako da dođu do nove baterije po nižoj ceni, a dovoljno je da baterija funkcioniše makar za nijansu lošije u odnosu na period kada je telefon kupljen.

Korisnici koji su pokušali da zamene baterije koje još uvek nisu pokazivale znake oštećenja, a  na samom početku nevolje sa usporenim radom starijih uređaja, bivali su odbijeni, što sada nije slučaj, budući da je nova praksa očigledno deo izvinjenja kompanije, te povlačenja pred tužbama koje joj prete.

Pročitajte i:  Apple u 2024. godini planira da poveća kupovinu 3 nm čipova za 50 procenata

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,