BIZIT plus

Apple Music Replay dobija dugo očekivani redizajn

Korisnici Apple Music-a sada mogu da pristupe rezimeu onoga što su slušali na usluzi ove godine zahvaljujući Apple Music Replay-u. Apple je redizajnirao ovu funkciju kako bi je učinio mnogo elegantnijim iskustvom, iako možda još uvek nije u skladu sa Spotify Wrapped.

PCPress.rs Image

Konačno poboljšanja u interesu korisnika

Kao prvo, moći ćete da pristupite potpunim detaljima Replay-a samo na vebu, a ne u aplikaciji Apple Music (koja ima listu pesama koje se najčešće puštaju). Na vrhu stranice videćete traku sa istaknutim sadržajem u stilu priča uključujući koliko minuta ste proveli slušajući muziku i vašu najbolju pesmu, izvođača, album i žanrove godine. Niže na stranici su liste vaših 10 najboljih pesama, izvođača i albuma, kao i vaših pet najboljih lista za reprodukciju. Štaviše, videćete da li ste među 100 najboljih slušalaca za određenog izvođača.

Možete da delite svoj video zapis ili druge statistike na društvenim platformama ili sa prijateljima. Dugmad za deljenje su isprekidana kroz Replay na iOS-u i dodirom na jedno otvara se uobičajeni list za deljenje. Zanimljivo je da Apple Music veb plejer za desktop računare ne sadrži dugmad za deljenje, što malo otežava deljenje.

Pročitajte i:  Ray-Ban Meta Smart naočare dobijaju video pozive 

U međuvremenu, Apple Music je objavio svoje top liste na kraju godine, uključujući najviše “Shazamed” pesama u godini. Kid Laroy i Justin Bieber imali su najpopularniju pesmu servisa 2022. godine sa „Stay“, dok je pesma Bad Bunny-ja “Un Verano Sin Ti” bila najveći album na Apple Music-u. Na listi 100 najboljih pesama, hip hop je prednjačio po žanrovima sa 32 pesme, a slede pop (23), R&B/soul (11), Latino (osam) i Džej-Pop (šest).

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: