BIZIT plus

Apple navodno namerava da predstavi sopstvene 5G modeme 2022. godine

Prema glasinama, Apple bi trebalo da predstavi 5G iPhone već 2020. Očekuje se da će kompanija konačno rešiti svoje pravne probleme sa Qualcomm-om, te da će Apple najverovatnije pokušati da nabavi 5G modeme od Qualcomm-a. Međutim, kruže glasine i da će Apple privremeno raditi sa Qualcomm-om samo dok ne budu spremni njihovi 5G modemi.

PCPress.rs Image

Kada će to biti, može samo da se nagađa, ali prema novom izveštaju kompanije Fast Company, očigledno je da Apple namerava da lansira svoje vlastite 5G modeme 2022. godine. U stvari, izveštaj tvrdi da Apple zaista marljivo radi da tome, ali njihov izvor im govori da to možda i nije moguće. Naime, nakon okončanja rada na dizajnu, biće potrebno opsežno testiranje, zajedno sa izdavanjem sertifikata, optimizacijom mreže i sličnim stavkama. Takođe uređaj treba da odobri FCC. Za sve ovo treba vremena i prema izvoru kompanije Fast Company, lansiranje 2023. godine bi možda bilo realnije.

S obzirom da je Apple kupio Intelov posao sa modemima za milijardu dolara, to bi moglo da pomogne kompaniji da ubrza korišćenje Intelovih patenata i iskustva. U svakom slučaju, 2022. godina ili čak 2023. godina su još uvek nekoliko godina daleko, tako da ćemo tek videti kako će se situacija razvijati dalje.

Pročitajte i:  Apple više neće koristiti PWA u EU

Izvoeštaj: Ubergizmo

Facebook komentari: