Huawei Mate 30 u SAD uprkos zabrani

Huawei Mate 30 Pro, koji se na tržištu pojavio pre nekog vremena, popeo se na listi željenih telefona, ponajpre zbog toga što je opisan kao telefon koji u ovom trenutku ima najbolju kameru. Tako je novi telefon već zabeležio solidne rezultate u Kini, pa se očekuje da prevaziđe Samsung kada je broj prodatih jedinica u pitanju.

PCPress.rs Image

Kao jedina prepreka još boljim rezultatima stoji crna lista na kojoj se Huawei našao u Sjedinjenim Američkim Državama, što znači da kineski proizvođač nije u mogućnosti da sarađuje sa američkim kompanijama. To, između ostalog, znači da je uređaj došao sa bazičnim open-source Android operativnim sistemom umesto sa Google Mobile Services verzijom sa aplikacijama kao što su Gmail i Google Maps. To bi uskoro moglo da se promeni, budući da Trumpova administracija planira da određenim firmama ipak izda dozvole za saradnju sa kompanijom Huawei.

Dozvola se neće odnositi na sve proizvođače, te je planirano da Huawei dobije samo one elemente koji se ne smatraju osetljivima. Otvaranje novih opcija značilo bi još veći uspeh za Huawei Mate 30 Pro, budući da bi se kompanija dokopala i onog dela tržišta koji joj nedostaje već neko vreme.

Pročitajte i:  Google Maps dodaje novu funkciju

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,