Apple potvrdio kupovinu Intelovog odeljenja za proizvodnju modema

Apple je kompanija koja je poznata po tome što pokušava da sve delove proizvodnje drži pod svojom kontrolom. Tako kontrolišu što je moguće veći deo hardvera u svojoj proizvodnji a imaju i sopstveni softver umesto da se oslanjaju na alternative kao što su Android ili Windows. Upravo zbog ovakvog pristupa nije iznenađenje što Apple želi da počne da pravi modeme za svoje pametne telefone.

PCPress.rs Image

Međutim, pravljenje modema od nule je ogroman poduhvat, i zato nije iznenađenje što Apple tražiti pomoć u vidu kupovine Intelovog modemskog poslovanja. Ispostavilo se da su glasine istinite jer je Apple od tada zvanično potvrdio da će potrošiti jednu milijardu dolara kako bi kupili (većinu) Intelovog poslovanja sa modemima.

Prema Apple-ovim najavama, „Apple i Intel su potpisali ugovor da Apple preuzme većinu Intelovog poslovanja sa modemima za pametne telefone. Približno 2.200 zaposlenih u Intel-u će se pridružiti Apple-u, zajedno sa intelektualnom svojinom, opremom i zakupom.“ Kao rezultat, očekuje se da će Apple iskoristiti ovu priliku u razvoju vlastitih 5G modema.

Pročitajte i:  Apple želi sve TSMC-ove 2nm čipove

Trenutno se, zahvaljujući nagodbi sa Qualcomm-om, očekuje da će Apple početi da nabavlja njihovu 5G tehnologiju za svoj iPhone za 2020, ali na kraju, veruje se, da će kompanija želeti da počne da pravi sopstveni hardver kako bi smanjila svoje oslanjanje na druge.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,