Apple ne usporava starije iPad uređaje

Posle više izveštaja u kojima se govori o tome da Apple usporava rad starijih uređaja, kompanija je priznala da je to tačno kada se radi o iPhone modelima sa starijim baterijama. Uprkos teorijama zavere da se to dešava kako bi se korisnici motivisali da pređu na nove uređaje, kompanija je ponudila drugačije objašnjenje, a korisnici su počeli da sumnjaju da se ne radi samo o iPhone modelima, već da su u pitanju i stariji iPad uređaji.

PCPress.rs Image

Starije baterije nisu u mogućnosti da obezbede dovoljno energije, bar ne onoliko koliko je sistemu potrebno da ostvari svoj puni potencijal, pa kada procesor traži previše energije, može da dođe do iznenadnog gašenja uređaja. Apple je ovaj problem rešio tako što je omogućio da iOS kontroliše performanse kod starijih uređaja, te ih usporava kako do ovih gašenja ne bi dolazilo.  Kompanija je preduzela ovaj korak, a da korisnike nije prethodno obavestila o tome da bi mogao da utiče na brzinu rada starijih iPhone uređaja, te je naknadno ponudila izvinjenje, i zamenu starih baterija po nižoj ceni – za 29, umesto 79 dolara.

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

iPad korisnici ipak nemaju razloga za brigu, budući da je kompanija u poslednjem izveštaju istakla da se ovaj problem tiče isključivo iPhone uređaja, te ne utiče na rad drugih Apple proizvoda. To znači da se na rad drugih starijih Apple uređaja koji napajanje dobijaju preko baterije nije uticalo, te da, na kraju, korisnici neće moći da dobiju nove baterije po nižim cenama.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,