Apple neće morati da otvori iMessage da radi sa drugim platformama

Zvaničnici Evropske unije utvrdili su da iMessage, zajedno sa Microsoft-ovim Bingom, Edge-om i Microsoft Advertising-om, nemaju dovoljno dominantnu poziciju na svojim tržištima da bi bili podvrgnuti strožijoj regulativi prema Zakonu o digitalnim tržištima.

PCPress.rs Image

Najmanje 45 miliona aktivnih korisnika u EU

Tri Microsoft proizvoda i iMessage ispunjavaju kvantitativne pragove za regulaciju prema DMA. Apple i Microsoft lako prelaze zakonske pragove prihoda i tržišne kapitalizacije, dok četiri platformske usluge o kojima je reč imaju najmanje 45 miliona aktivnih korisnika mesečno u EU i severno od 10.000 godišnjih aktivnih poslovnih korisnika u bloku.

Međutim, kompanije su tvrdile da se iMessage, Bing i ostale ne kvalifikuju kao usluge čuvara vrata. Uprkos tome što su Google i mobilni operateri gurali EU da odredi iMessage kao uslugu čuvara vrata, blok je na kraju stao na stranu Apple-a. Ipak, izvršni ogranak EU je napomenuo da će nastaviti da prati razvoj tržišta u vezi sa ovim uslugama, ukoliko dođe do suštinskih promena.

Apple se obavezao da će podržavati RCS standard za razmenu poruka počevši od ove godine, što znači da bi razmena poruka između iMessage-a i Android-a trebalo da bude sigurnija i bogatija funkcijama. Međutim, RCS tekstovi će i dalje biti u zelenim mehurićima, a ne u plavim iMessage porukama.

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *