Apple objavio novi, tanji iMac sa M1 čipom

Apple je juče predstavio redizajnirani iMac sa tanjim ekranom, Apple Silicon M1 čipom i kućištem sa jarkim bojama. Novi iMac ima 24-inčni 4,5K ekran sa smanjenom zapreminom za preko 50%. Ekran takođe poseduje Apple-ovu tehnologiju True Tone za automatsko podešavanje temperature boja.Apple objavljuje novi, tanji iMac sa M1 čipom.

Prva generacija M1 Mac računara u prodaji od druge polovine maja

Apple najavljuje ažuriranje iMac-ove kamere i mikrofona, tako da će korisnici izgledati bolje u video pozivima. Novi iMac je tanak 11,5 mm, i zahvaljujući M1 čipu trebao bi ostati tiši i hladniji od prethodnog modela. Kako kompanija navodi, novi model ima dva mala ventilatora koja zamenjuju glomazni termički sistem prethodne generacije iMac-a. Tu je i novi magnetni kabl za napajanje koji se postavlja na zadnju stranu. Početni model dolazi sa dva USB-C / Thunderbolt porta na zadnjoj strani, a unapređeni model će imati dodatna dva USB-C porta bez Thunderbolt podrške. Pored novog iMac-a, Apple takođe predstavlja tastaturu, miš i trackpad u bojama koje se poklapaju sa uređajem. Tastatura poseduje dugme Touch ID za prijavljivanje.

Pročitajte i:  Apple predstavio novi iPhone 13, Watch 7 pametni sat, tablete...

Početna cena iMac-a je 1,299 USD, iako će neki unapređeni modeli u bojama koštati 1,499 USD. Novi iMac računar biće dostupan u radnjama od druge polovine maja, a porudžbine počinju već od 30. aprila. Biće dostupan u sedam boja, a osnovni model dolazi sa 8 GB RAM-a i SSD-om od 256 GB koji se može nadograditi do 16 GB RAM-a i 2 TB prostora za skladištenje. Ovo je prvi iMac koji se prebacio na korišćenje M1 čipa, posle njegove ugradnje u MacBook Air, MacBook Pro i Mac mini uređaje u novembru prošle godine. Prva generacija M1 Mac računara je izuzetno dobro prihvaćena, sa novim čipovima koji nude poboljšanu snagu i duže trajanje baterije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,