TikTok ima novi program monetizacije u SAD-u

Program zahteva najmanje 10.000 pratilaca i 100.000 pregleda u poslednjih mesec dana.

PCPress.rs Image

„Generisanje većeg potencijala prihoda“

TikTok je objavio da je njegov revidirani program monetizacije sadržaja sada dostupan svim kreatorima koji ispunjavaju uslove. Program je dizajniran da „otključa više uzbudljivih prilika u stvarnom svetu“. Beta program za kreativnost pokrenut je u februaru samo za beta testere. Međutim, sada je otvoren i za američke kreatore starije od 18 godina. Potrebno je da kratori ispune dva uslova. Prvi je da imaju najmanje 10.000 pratilaca i 100.000 pregleda u poslednjih 30 dana.

TikTok navodi da svako ko se pridruži beta programu kreativnosti ne može kasnije da se vrati u Fond za kreatore. Fond za kreatore je prethodni sistem monetizacije pokrenut 2020.godine. U početku za taj sistem je planiran budzet od 200 miliona dolara sa kasnijim obećanjem da će se povećati na milijardu dolara tokom tri godine. Međutim, neki influenseri su tvrdili da je Fond za kreatore platio samo nekoliko dolara za video snimke sa milionima pregleda. TikTok nije precizirao koliko plaća novi sistem. Međutim, navodi se da je sistem zasnovan na povratnim informacijama Fonda za kreatore i da je dizajniran da „generiše veći potencijal prihoda“.

Pročitajte i:  TikTok pokreće novi program nagrađivanja kreatora

Pored zahteva za brojem pratioca i brojem nedavnih pregleda, Beta Program za kreativnost takođe navodi da učesnici moraju „da kreiraju i objavljuju visokokvalitetan, originalan sadržaj duži od jednog minuta“. Pored toga, kompanija navodi da kreatori koji ispunjavaju uslove mogu da prate ispunjavanje uslova na ažuriranoj kontrolnoj tabli, gde takođe mogu da vide svoj procenjeni prihod i metriku učinka.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,