Ikotek

Apple potpisuje novi sporazum sa kompanijom Arm koji važi nakon 2040.

Kako je izvestila agencija Reuters, Apple je postigao dogovor sa kompanijom za dizajniranje čipova, Arm, koji se proteže nakon 2040. 

PCPress.rs Image

Apple planira da i dalje koristi Arm-ovu tehnološku platformu još dugi niz godina

Ova informacija se pojavila u novim dokumentima koje je Arm podneo kao deo svoje planirane javne ponude akcija (IPO).

Izjava o sporazumu nema mnogo dodatnih detalja. “Mi smo ušli u novi dugoročni sporazum sa Apple-om koji se prostire izvan 2040. godine, nastavljajući našu dugotrajnu saradnju i Apple-ov pristup Arm-ovoj arhitekturi”, naveo je Arm u dokumentu. Ali s obzirom na to koliko se Apple oslanja na Arm-ove dizajne za prilagođene čipove koji pokreću njegove najpopularnije i najprofitabilnije proizvode, kao što su iPhone, Mac, iPad i Apple Watch, kao i nadolazeći Vision Pro, to ukazuje da Apple planira da i dalje koristi Arm-ovu tehnološku platformu još dugi niz godina. Nije samo Apple koji ima dugoročni interes za Arm. U svojim dokumentima, Arm je takođe naveo da su neki od glavnih tehnoloških kompanija, uključujući AMD, Apple, Google, Intel, Nvidia, Samsung i TSMC, “izrazili interes” za kupovinu “ukupno” 735 miliona dolara vrednih Arm akcija.

Pročitajte i:  iPhone 15 - problemi sa bežičnim punjenjem u GM vozilima 

Arm-ov IPO dolazi nakon neuspešnog pokušaja kompanije Nvidia da je kupi od matične kompanije SoftBank. Taj sporazum je najavljen 2020. godine, ali je otkazan 2022. godine zbog “značajnih regulatornih izazova”, budući da je naišao na intenzivnu pažnju regulatora Velike Britanije, Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *