Apple prekida isporuku iPod touch 4g

Četvrta generacija iPod touch-a, predstavljena u septembru 2010, tiho je povučena iz prodaje. Ali, zato stiže peta generacija, sa 16 GB fleš-memorije

Apple-Discontinues-iPod-touch-4GIPod touch četvrte generacije imao je 3,4-inčni ekran i dve kamere. Isporučuvan je sa originalnim Apple-ovim slušalicama, a vlasnici još uvek mogu da ga nadograde na nove verzije IOS-a – ali nov više ne možete da kupite.

Ovaj plejer je povučen da bi ustupio mesto novoj verziji pete generacije, koji će se prodavati po ceni od 229 dolara, ali će imati nešto skromniju opremu od stare verzije i biće raspoloživ samo u sivoj boji.

Pre svega, fleš-memorija je smanjena sa 32 na 16 GB, a nedostaje i zadnja kamera. Novi plejer će imati isti procesor A5 sa dva jezgra, 4-inčni ekran, uz njega će se isporučivati novi Earpods, ali ne i iPod touch loop koji služi da plejer pričvrstite za ruku. S druge strane, zbog skromnije opreme, novi model će biti lakši.

Ovakav potez pokazuje da Apple lagano menja strategiju i da pokušava da se približi kupcima skromnijih mogućnosti; između ostaog, to daje više kredibiliteta glasinama o novom jeftinijem iPhone-u u drugoj polovini godine. Očekuje se da „povoljni“ iPhone bude smešten u polikarbonatno kućište, a sa karakteristikama kompatibilnim sa „pravim“ iPhone-om 5.

Pročitajte i:  Apple je navodno pokušavao da poveže Apple Watch sa Android-om

Ipak, Apple već dugo proširuje ponudu plejera iPod i prilagođava je zahtevima tržišta – što ne mora da znači da će osti princip biti primenjen i na iPhone. Reklo bi se da Apple menja filozofiju, ali to ne mora da bude potvrda da će se pojaviti i joftiniji iPhone.

 

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,