Data centri 2024

Apple prekida proizvodnju iMac Pro uređaja

Jedan od najmoćnijih uređaja kompanije Apple, iMac Pro, prestao je da se proizvodi. Svi korisnici koji i dalje žele ovaj model, mogu ga nabaviti u ograničenom vremenskom periodu.

Apple prekida proizvodnju iMac Pro uređaja

iMac Pro smatran najmoćnijim Mac-om ikada

Postojeći model ovog računara može se i dalje kupiti na Apple-ovom web sajtu, ali samo do isteka zaliha. Nakon toga, iMac Pro više neće biti u dostupan u prodaji. Uređaj je dospeo na tržište 2017. godine i prema Apple-u smatran je najmoćnijim Mac-om ikada.

iMac Pro je računar namenjen profesionalcima koji koriste napredne tehnologije za grafički dizajn i 3D prikaze. Ipak, uređaj u poslednjih nekoliko godina nije dobijao značajnija ažuriranja. Tokom prethodne godine Apple je predstavio dosta pristupačniju verziju za kupce, 27-inčni iMac. Kompanija je takođe navela da trenutni model odgovara potrebama profesionalaca, a za one koji žele proširene performanse, mogu izabrati Mac Pro, kućište koje premašuje mogućnosti iMac Pro-a. Takođe, Apple je najavio proizvodnju novih iMac računara koji će zameniti postojeće 21,5 i 27-inčne modele.

Pročitajte i:  Apple servisi su obnovljeni nakon kratkog prekida rada

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: