ERP 2024

Instagram se priprema za audio sobe nalik na Clubhouse 

Nedavni porast popularnosti Clubhousea pokazuje da su interakcije zasnovane na glasu budućnost socijalnih mreža.

PCPress.rs Image

U planu je i end-to-end enkripcija

Clubhouse je trenutno ograničen na iOS i možete mu pristupiti samo ako vas pozove drugi korisnik. Videći ovo kao potencijalnu priliku, giganti društvenih medija, uključujući Facebook i Twitter, rade na sopstvenim adaptacijama za širu publiku. Iako se Twitter Spaces već testira, saznali smo da Facebook takođe radi na dovođenju live audio soba u aplikaciju Instagram. Pored audio soba, Instagram takođe radi na omogućavanju end-to-end enkripcije (E2EE) u chatu. Instagram Live je već popularno sredstvo komunikacije za content kreatore. Uz to, Instagram je nedavno predstavio Live Rooms, omogućavajući svima koji idu uživo da dodaju još tri korisnika.

U skladu sa ovim, čini se da Instagram takođe radi na live audio sobama u koje domaćin može dodati mnogo drugih korisnika tokom sesije. Facebook-ova namera da klonira Clubhouse prvi put je prijavljena prošlog meseca. U svojoj najavi Live Rooms, Instagram je takođe potvrdio da „istražuje više interaktivnih alata kao što su kontrola moderatora i audio funkcije koje će biti dostupne u narednim mesecima“. Iako je funkcionalnost audio sobe relativno nova, aplikacija će takođe dobiti funkciju koja je prvi put puštena u rad pre najmanje dve godine. Facebook je počeo objedinjavanje chata sa Instagrama i Messengera prošle godine, omogućavajući korisnicima da koriste bilo koju od dve aplikacije za povezivanje sa kontaktima.

Pročitajte i:  Od sada moguće pinovanje do 3 važne poruke u WhatsApp četovima

Pored ovog plana za integraciju chatova sa Facebook Messenger-a, Instagrama i WhatsAppa u jedinstvenu platformu za razmenu poruka, Zuckerberg je ukazao na potrebu primene end-to-end enkripcije u svim njegovim aplikacijama za razmenu poruka – funkcija koja je trenutno ograničena na WhatsApp. Iako je Facebook uveo nestajanje poruka u nedavno najavljenom režimu Vanish radi privatnosti, enkripcija šiframa dodaje nivo sigurnosti u chatove. Funkcije su trenutno u fazi izrade.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari: