ERP 2024

Apple radi na razvoju ličnih robota za domove

Apple je još uvek u potrazi za sledećim revolucionarnim proizvodom koji će mu pomoći da ostane dominantan na tržištu i da služi kao novi izvor prihoda nakon što je odustao od svojih planova da razvije sopstveno električno vozilo. Prema Bloombergu, jedna od oblasti koju kompanija istražuje je lična robotika. Navodno su počeli da istražuju robote i električna vozila u isto vreme, u nadi da će razviti mašinu kojoj nije potrebna ljudska intervencija.

PCPress.rs Image

Uveliko se radi na razvoju mobilnih robota

Dok su Apple-ovi projekti robotike još uvek u ranoj fazi, Bloomberg kaže da su već počeli da radi na mobilnom robotu koji može da prati korisnike u njihovoj kući i da su već razvili stoni uređaj koji koristi robota za pomeranje ekrana. Ideja iza poslednjeg je da ima mašinu koja može da oponaša pokrete glave i može da se poveže sa jednom osobom u grupi, verovatno radi boljeg iskustva video poziva. Pošto bi ovi roboti trebalo da mogu da se kreću sami, kompanija takođe istražuje upotrebu algoritama za navigaciju. Na osnovu izveštaja, Apple-ova grupa kućnih uređaja zadužena je za njihov razvoj, a timu se pridružio najmanje jedan inženjer koji je radio na njihovoj ukinutoj inicijativi za EV.

Pročitajte i:  Apple još uvek rezervisan prema Kini

Roboti, međutim, nisu kao telefoni u smislu da su ljudima ovih dana potrebni u životu. Apple je očigledno zabrinut da li bi ljudi platili za robote koje ima na umu, a rukovodioci još uvek ne mogu da postignu dogovor o tome da li kompanija treba da nastavi da radi na ovim projektima. Gurman je ranije izvestio da je Apple možda prodao svoj EV za 100.000 dolara – ako je to tačno, imao je veći potencijal da poveća prihod kompanije. Ali Apple Car je sada van slike, a kompanija navodno stavlja sav svoj fokus na Vision Pro i nove proizvode za dom, koji takođe uključuje kućni hub uređaj sa ekranom koji podseća na iPad. Naravno, Apple bi i dalje mogao da odustane od ovih projekata i mogao bi da pronađe druge klase proizvoda u koje bi investirao ako otkrije da bi mogli doneti veći novac u budućnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *