BIZIT plus

Apple radi na tome da Siri poveže sa Spotify platformom

Oni koji su upoznati sa situacijom nisu pretpostavljali da će se odnos između kompanija Apple i Spotify raščistiti u bližoj budućnosti, budući da je Spotify podneo pritužbu protiv kompanije Apple, a zbog problema koji su se iz ovog rivalstva izrodili na području Evropske unije. Ali uprkos tome kompanije pregovaraju o tome da se iPhone korisnicima omogući da slušaju Spotify pesme, plejliste i albume uz pomoć Siri glasovnih komandi.

PCPress.rs Image

Kada je objavio iOS 13 Apple je otvorio mogućnost da Siri sarađuje sa konkurentskim streaming servisima, a preko novih SiriKit ažuriranja. To znači da će korisnici, u slučaju da Apple i Spotify postignu dogovor, moći da koriste Spotify na iPhone uređajima, a zahvaljujući Siri neće morati da otvaraju aplikaciju. Apple Music će, naravno, još uvek biti podrazumevani muzički servis za Siri na Apple uređajima.

U okviru pritužbe Spotify je ranije pomenuo da Apple uzima 15 do 30 % od pretplata na njihov servis u App Store-u, što znači da kompanija krši pravila, budući da kontroliše Spotify, dok istovremeno ima platformu koja mu direktno konkuriše. Spotify se požalio i na to da ga Apple ne pušta na HomePod uređaje, te da ni Siri ne sarađuje kako bi trebalo, pa bi novi dogovor ovu situaciju mogao potpuno da izmeni.

Pročitajte i:  Apple neće morati da otvori iMessage da radi sa drugim platformama

PCPress.rs Image

Google Assistant i Amazon Alexa već sarađuju sa platformom Spotify, tako da Siri zaostaje, a najverovatnije zbog Apple Music servisa koji je usko povezan sa Siri, HomePod i Apple TV, te ima 60 miliona korisnika koji uslugu plaćaju, za razliku od Spotify-a koji je dostigao 100 miliona.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: