Apple radi na VR/AR headset-u sa dva 8K ekrana

U Apple-u već nekoliko godina govore o proširenoj stvarnosti, a prema novim informacijama rade na samostalnom headset-u moćnih performansi. Da nije samo priča u pitanju, inženjeri kompanije su već napravili ARKit kojim omogućavaju iOS developerima da se okušaju u izradi aplikacija sa proširenom stvarnošću, što im ide prilično dobro, jer na App Store-u postoji nekoliko zabavnih i korisnih AR aplikacija.

PCPress.rs Image

Međutim, Apple nije pokazivao naznake da će se baciti u izradu vlastitih headset-ova za VR i AR (spominjale su se samo pametne naočare) – sve do ove informacije. Naime, kako CNET saznaje, u Cupertino-u rade na veoma moćnom headset-u koji će raditi na Apple-ovim vlastitim čipovima i biće nezavisan od Mac-a ili iPhone-a. Međutim, možda i najbolje od svega je najava da bi trebalo da ima dva 8K ekrana, za svako oko po jedan – što znači da će imati ukupnu rezoluciju od čak 16K. U poređenju sa postojećim popularnim headset-ovima koji jedva da imaju 4K rezoluciju ekrana po oku, 8K ekran smešten na nekoliko centimetara ispred oka bio bi zasigurno zapanjujuće realniji i pružao bi daleko bolje iskustvo.

Projekat pod šifrovanim nazivom T288 još je u vrlo ranoj fazi razvoja, kažu CNET-ovi izvori, i kompanija bi mogla u nekom trenutku da odustane od njega. Ako, pak, ostanu pri planovima o izradi svog seta za virtualnu i proširenu stvarnost, on bi mogao da se nađe na tržištu 2020. godine.

Pročitajte i:  Apple News Plus je spreman za rad van mreže 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,