Nokia se povukla sa ruskog tržišta

Kompanija za telekomunikacije “Nokia” povlači se sa ruskog tržišta, rekao je izvršni direktor Pekka Lundmark za Reuters.

PCPress.rs Image

Egzodus iz Rusije

Dok je nekoliko sektora, uključujuči telekomunikacije, izuzeto od nekih sankcija iz humanitarnih razloga, “Nokia” je saopštila da je odlučila da je napuštanje poslovanja u Rusiji jedina opcija. “Jednostavno ne vidimo nikakve mogučnosti da nastavimo da radimo u zemlji u sadašnjim okolnostima”, rekao je u intervjuu izvršni direktor Lundmark .

Dodao je da če kompanija nastaviti da podržava kupce tokom svog izlaska sa ruskog tržišta, a u ovoj fazi nije bilo moguče reči koliko če dugo trajati povlačenje. Kako je rekao Lundmark, odluka Nokije da napusti Rusiju uticače na oko dve hiljade radnika, a nekima od njih bi mogao da bude ponudjen posao u drugim delovima sveta.

“Mnogo toga bi moralo da se promeni pre nego što bude moguče razmatranje ponovnog poslovanja u zemlji,” zaključio je izvršni direktor.

Stotine stranih kompanija prekidaju veze sa Rusijom nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini 24. februara i nakon uvodjenja sankcija Zapada Moskvi.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Izvor: Tanjug

Facebook komentari: