Top50 Glas publike

Apple razvija svoje modeme za budući iPhone

Apple je počeo da razvija svoj model modema za telefone, otkrio je jedan od kompanijinih menadžera. Tehnološki gigant za svoje uređaje, uključujući i iPhone 12, trenutno koristi modeme kompanije Qualcomm. Apple je prošle godine potpisao šestogodišnji ugovor sa Qualcomm-om o razvoju čipova za njihove uređaje i to pošto su se nagodili u parnici oko vlasništva nad patentima.

PCPress.rs Image

Bez iznenađenja

Ta odluka ne dolazi kao iznenađenje, pogotovo pošto je Apple kupio deo biznisa modema od Intela prošle godine za $1 milijardu, kada je ta kompanija odustala od planova da pravi svoje 5G modeme. Bloomberg navodi da Apple aktivno već neko vreme zapošljava Qualcomm-ove inženjere u timovima u San Dijegu, Kupertinu i Evropi, koji su fokusirani na razvoj 5G modema.

Uz to, nije tajna da kompanija pokušava da smanji oslanjanje na dobavljače hardvera, te pokušava da za svoje uređaje razvija in-house rešenja. To je i dokazano nedavno kada je Apple lansirao M1 SoC, pošto je objavio novi MacBook Pro, MacBook Air i Mac Mini koji ga koriste.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,