Apple razvija svoje modeme za budući iPhone

Apple je počeo da razvija svoj model modema za telefone, otkrio je jedan od kompanijinih menadžera. Tehnološki gigant za svoje uređaje, uključujući i iPhone 12, trenutno koristi modeme kompanije Qualcomm. Apple je prošle godine potpisao šestogodišnji ugovor sa Qualcomm-om o razvoju čipova za njihove uređaje i to pošto su se nagodili u parnici oko vlasništva nad patentima.

PCPress.rs Image

Bez iznenađenja

Ta odluka ne dolazi kao iznenađenje, pogotovo pošto je Apple kupio deo biznisa modema od Intela prošle godine za $1 milijardu, kada je ta kompanija odustala od planova da pravi svoje 5G modeme. Bloomberg navodi da Apple aktivno već neko vreme zapošljava Qualcomm-ove inženjere u timovima u San Dijegu, Kupertinu i Evropi, koji su fokusirani na razvoj 5G modema.

Uz to, nije tajna da kompanija pokušava da smanji oslanjanje na dobavljače hardvera, te pokušava da za svoje uređaje razvija in-house rešenja. To je i dokazano nedavno kada je Apple lansirao M1 SoC, pošto je objavio novi MacBook Pro, MacBook Air i Mac Mini koji ga koriste.

Pročitajte i:  Apple je najavio RCS podršku

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,