Apple sat kao EKG čitač

Apple Watch modeli bi u budućnosti mogli bi da sadrže napredne tehnologije za praćenje rada srca, a koje bi uz pomoć električnih signala detektovale nepravilnosti u otkucajima, defekte, te druge potencijalne indikatore kardiovaskularnih oboljenja.

PCPress.rs Image

Elektrokardiogram (EKG) inače funkcioniše tako što se više elektroda postavi na kožu, te se na taj način prate, inače neprimetni, električni šabloni između otkucaja srca, što bi u budućnosti moglo da se promeni, a zahvaljujući novim gadgetima. Apple, prema izveštajima, već radi na pronalaženju rešenja zahvaljujući kojima bi Apple Watch mogao da radi EKG testove, a kada korisnik pritisne uređaj na određeni način.

Tako bi uređaj uz pomoć senzora dolazio do podataka na isti način kao i u slučajevima tradicionalnih testova, te bi korisnici, koji su pod rizikom od srčanih oboljenja, mogli da konstantno prikupljaju podatke o radu srca, te lekarima olakšaju dijagnozu u ranim fazama bolesti. Kompanija ne krije svoje namere kada je Apple Watch u pitanju, te se ovaj sve češće predstavlja kao medicinski, a ne samo fitnes uređaj.  

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,