ERP 2024

Walmart pokušava da uhvati korak sa Amazon-om

Svetski maloprodajni lanac Walmart testira nove usluge koje će promeniti način kupovine. Nastojeći da uhvati korak sa Amazon-om, kompanija će pokušati da u upotrebu uvede usluge ličnog kupca, kao i da otvori prodavnice bez radnika za blagajnom.

PCPress.rs Image

Radi se o testiranju usluge lični kupac koja će omogućiti potrošačima koji nisu u mogućnosti da odvoje vreme za kupovinu, da to uradi neko umesto njih. Potrebno je samo da pošalju tekstualnu poruku ili fotografiju željenih proizvoda i biće im isporučeni u roku od 24 sata. 

Druga usluga, koju Walmart razvija, učiniće nepotrebnim zapošljavanje radnika za blagajnom, budući da će proces kupovine biti automatizovan. Slično usluzi Amazon Go, preuzimanje proizvoda sa polica radnje biće automatski registrovano, uz upotrebu kamera i senzora, i naplaćeno bez potrebe za radnicima da posreduju.

Amazon-ova usluga Amazon Go i dalje nije pokrenuta, budući da imaju nerešenih problema u slučaju gužvi u radnji, i nesumnjivo je da će i Walmart imati slične poteškoće.

Međutim, sigurno je da će način kupovine u budućnosti biti promenjen. Ako Walmart uspešno primeni tehnologiju i otvori radnje bez blagajnika, eventualno koristeći robote da obavljaju određene poslove, zapošljavanje ljudi u radnjama u budućnosti će biti suvišno.

Pročitajte i:  Uzbudljiva Xiaomi ponuda za sve ljubitelje tehnologije

Izvor: Engadget

Facebook komentari: